Fælles europæisk aktion mod gadeprostitution på Vesterbro


Arkivfoto


Københavns Politis Udlændingekontrolsektion gennemførte natten til torsdag i samarbejde med Sektionen for Røveri og Kvindehandel en aktion rettet mod udenlandske gadeprostituerede.

Like localeyes.dk på Facebook

Aktionen er en del af et Europol-projekt kaldet Etutu, som retter sig mod menneskehandel af nigerianere udført af nigerianske netværk, siger vicepolitiinspektør Tom Struve, Københavns politi.

LÆS OGSÅ: Filmoptagelse – Politiet tømmer hotel for prostituerede

12 kvinder fra Nigeria blev frihedsberøvet på Vesterbro med henblik på undersøgelse af deres opholdsgrundlag. Sigtelserne omfatter ulovligt arbejde i form af prostitution og subsistensløshed. Syv af de frihedsberøvede blev kort efter løsladt.

Fem frihedsberøvede personer er fortsat i politiets varetægt med henblik på fremstilling i Københavns Dommervagt med krav om varetægtsfængsling. De vil endvidere blive vurderet af Center mod Menneskehandel (CMM), således det sikres, at de kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution, får den nødvendige hjælp.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen finder død luder – filmoptagelse på Vesterbro

– Vi fortsætter den tryghedsskabende indsats på Vesterbro, hvor beboere og forretningsdrivende har følt sig chikaneret af udenlandske prostituerede, som meget markant tilbyder seksuelle ydelser i Istedgade og de tilstødende gader tæt ved Københavns Hovedbanegård, oplyser Tom Struve.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt