Danske syrien-krigere efterlyst for terrorvideo på YouTube

Københavns Politi efterlyser fire mænd internationalt for terrortrusler i forbindelse med en video på YouTube, hvor de skyder til måls efter prominente danskere.

Politiet oplyser, at der ved et retsmøde tilbage i april blev afsagt en fængslingskendelse mod mændene.

LÆS OGSÅ: Video opfordrer til drab på kendte danskere

Sigtelsen mod mændene går blandt andet på, at man i YouTube-videoen ser, at der bliver skudt til måls efter skydeskiver med billeder af Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, mellemøstekspert og tidligere folketingsmedlem Naser Khader, tegneren Kurt Westergaard, den tidligere imam Ahmed Akkari, tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard og den tidligere PET-meddeler Morten Storm.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Politiet har modtaget oplysninger om, at en eller flere af de fire sigtede er afgået ved døden i Syrien, hvor de angiveligt har deltaget i borgerkrigen.

– Men da det ikke har været muligt at få bekræftet disse oplysninger, opretholdes efterforskningen og eftersøgningen af alle fire indtil videre, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen i en pressemeddelelse.

Det var i august sidste år, at videoen dukkede op på YouTube. Efterfølgende gav jihadisten Abu Khattab et interview til Radio 24 Syv, hvor han tilkendegav, at han var villig til at slå de seks personer, som der blev skudt til måls efter, ihjel.

Efterfølgende har det været fremme, at Abu Khattab skulle være død i Syrien, men hans bror har i pressen afvist, at det skulle være tilfældet.

Københavns Politi har valgt at rejse sigtelse mod mændene efter straffelovens bestemmelse om terrortrusler.

Paragraffen kommer i anvendelse, fordi det i anklagemyndighedens øjne må anses som en terrorhandling, hvis man af politiske grunde rent faktisk gik til angreb på de personer, som var på billederne.

Derudover er mændene sigtet efter straffelovens bestemmelse, som handler om offentligt at tilskynde andre til at begå en forbrydelse.

/ritzau/