Prins Charles sammenligner Hitler med Putin


Rusland kræver nu en forklaring fra Storbritannien efter meldinger om, at prins Charles har sammenlignet den russiske præsident, Vladimir Putin, med Tysklands tidligere nazileder Adolf Hitler.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Prins Charles skulle angiveligt have draget parallellen på en rejse i Canada under en samtale med en jødisk kvinde, der flygtede fra Polen under Anden Verdenskrig.

– Putin er ved at gøre det samme som Hitler, citerer den britiske avis Daily Mail den 65-årige kronprins for at have sagt.

LÆS OGSÅ: Free Pussy Riot-demonstration

Præsident Putin har annekteret Krim-halvøen og har sympati for de prorussiske separatisters ønske om at blive uafhængige af regeringen i Ukraine.

LÆS OGSÅ: Protester mod Putin til Gay Pride

Talsmand for det russiske udenrigsministerium Alexander Lukasjevitj kalder kommentaren “uværdig” for briternes kommende monark, hvis det er sandt, at prins Charles har fremsat den.

– Vi synes, at det er uacceptabelt, oprørende og lavt gjort, at vestlige medier bruger medlemmer af den britiske royale familie til at føre en propaganda-kampagne mod Rusland oven på et omstridt internationalt spørgsmål som situationen i Ukraine, siger han ifølge AFP.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Russerne kræver nu en officiel forklaring fra London.

Prins Charles’ bemærkning beskrives af en unavngiven royal kilde som “velment” – ligesom det understreges, at det blev sagt i en privat samtale, der ikke skulle have været hørt af offentligheden.

Historien om prinsens bemærkning har vakt opsigt i Storbritannien, fordi den kongelige familie ikke har for vane at lufte politiske holdninger i offentligheden.

En talsmand fra det britiske kongehus oplyser, at man ikke kommenterer på prins Charles’ private samtaler.

En højtstående russisk embedsmand i London skal angiveligt torsdag mødes med en kollega fra det britiske udenrigsministerium, oplyser en kilde med kendskab til situationen over for nyhedsbureauet Reuters.

Den britiske premierminister, David Cameron, der har taget afstand fra den russiske annektering af Krim-halvøen, vil ikke udtale sig om prins Charles’ bemærkning.

/ritzau/Reuters

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq