Tre mænd er fængslet efter bandeopgør i lufthavn

Den 26. april fik rejsende i Københavns Lufthavn i Kastrup en noget ubehagelig oplevelse, da op mod 30 personer med relationer til bandemiljøet stødte sammen foran en 7-Eleven-forretning i terminal to.

LÆS OGSÅ: Tv: Masseslagsmål i Københavns Lufthavn

Tirsdag aften blev tre mænd med relationer til banden Loyal To Familia, LTF, i et grundlovsforhør i Dommervagten i København fængslet i 20 dage, sigtet for grov vold i forbindelse med episoden.

LÆS OGSÅ: Rockere og bandemedlemmer i masseslagsmål i lufthavnen

Ifølge politiet var sammenstødet i lufthavnen et opgør mellem LTF, og den nye rockergruppe Satudarah, der oprindeligt stammer fra Holland. Gruppen har for nylig åbnet en afdeling i Danmark og optaget flere medlemmer fra banden Værebros Hårde Kerne.

LÆS OGSÅ: Tre bandemedlemmer anholdt for vold i lufthavnen

- Vi har identificeret fire personer med relationer til LTF, som vi sigter for grov vold efter straffelovens paragraf 245, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Lau Thygesen til Ritzau.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Tirsdag morgen var politiet så klar til at slå til.

- Vi foretog en aktion, hvor vi anholdt tre af de fire. Vi ved, hvem den sidste er, så han kan ligeså godt melde sig selv, understreger vicepolitiinspektøren.

Politiet mener, at de fire mænd var involveret i den groveste voldsepisode i lufthavnen, hvor en mand blev slået, sparket og trampet på.

- Men jeg vil ikke udelukke, at der kan komme sager mod andre, som vil blive sigtet for andre ting, for eksempel overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, siger Lau Thygesen.

I grundlovsforhøret nægtede de tre mænd på 20, 21 og 25 år - som rockere og bandefolk har for vane - at udtale sig. Men de lod dog vide, at de nægter sig skyldige i sigtelsen.

- Den ene siger dog, at han deltog i overfaldet, men afviser, at der var tale om grov vold efter paragraf 245. Han mener, at der var tale om vold efter paragraf 244, siger anklager Katrine Krejbjerg til Ritzau.

Ingen af de tre mænd kærede fængslingen til landsretten.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq