Politiet anholder mistænkt for skuddrab

Godt fire uger efter, at den 21-årige Ozan Özcan blev skudt ned og dræbt på åben gade i Gladsaxe, har politiet tirsdag anholdt den ene af de to mistænkte i sagen.

LÆS OGSÅ: Mand dræbt af skud i Herlev

Det drejer sig om en 30-årig mand, der få dage efter drabet sammen med en formodet medgerningsmand blev efterlyst med navn og billede af Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ: Blomster ved drabssted

Ifølge tv2.dk fik efterlysningen dog ikke manden til at melde sig selv - det var politiet, der tirsdag fandt frem til hans skjulested og anholdt ham.

LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser disse to mænd for drab i Herlev

Drabet fandt sted ved 19-tiden lørdag 12. april.

Her stod Ozan Özcan sammen med to kammerater foran et pizzeria på hjørnet af Rybjerg Allé og Maj Allé i Gladsaxe, da der blev affyret et skud mod dem.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den 21-årige blev ramt og ankom hårdt såret klokken 19.15 til Herlev Hospital, hvor han kort efter blev erklæret død.

Ozan Özcan har tidligere været medlem af banden Værebros Hårde Kerne, som er smeltet sammen med den hollandske rockergruppe Satudarah, der for nylig åbnede en afdeling i Danmark.

Derfor troede politiet i første omgang, at der kunne være tale om et bandeopgør, men senere er den teori afkræftet, og motivet skal i stedet ifølge politiets opfattelse findes i "nogle uoverensstemmelser".

16. april valgte politiet at offentliggøre navn og foto på to mistænkte i sagen, og tirsdag lykkedes det altså at finde frem til den 30-årige, der onsdag fremstilles i grundlovsforhør.

Men politiet leder stadig efter den 29-årige Morten Hymøller Jensen fra Brønshøj.

Han er skaldet eller har meget kortklippet hår, ligesom han har tatoveringer på hals, nakke, arme og hænder. Jensen er cirka 175 centimeter høj og er almindelig af bygning, lyder signalementet fra politiet.

Politiet har tidligere advaret borgere mod selv at gribe fat i Jensen, da det ikke kan udelukkes, at han er bevæbnet.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq