Fire mænd skal over to år i fængsel for groft hjemmerøveri


Arkivfoto


Fire unge mænd skal over to år i fængsel for et groft hjemmerøveri. Mændene begik et groft røveri mod en familie i Sakskøbing. En 24-årig mand blev frihedsberøvet og tvunget med i en bil. Røverne truede ham til at udlevere sin mors adresse, hvor de senere også begik et røveri.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Retten i Nykøbing Falster afsagde i går dom i en sag om blandt andet frihedsberøvelse, vold, vidnetrusler og flere røverier begået overfor en familie fra Sakskøbing og nogle af deres bekendte, hvori fire unge mænd i alderen 20 – 29 år i store træk blev fundet skyldige i tiltalen.

De blev alle idømt fængsel i 2 år og 6 måneder. Tre af de fire mænd, som er udenlandske statsborgere, blev betinget udvist.

Sagen handlede om, at de tiltalte på baggrund af et opgør om narkotika den 31. juli 2013 udsatte en 24-årig mand og dennes kæreste for røveri.

De 4 personer opsøgte parret i deres hjem i Nykøbing Falster. To af gerningsmændene var maskerede. Her gav de den 24-årige flere knytnæveslag, og tvang parret til at udlevere ca. 35.000 kr. og to guldringe. Derefter tvang de tiltalte den 24-årige mand ind i hans bil, og kørte til en bekendt til den 24-årige i Sakskøbing.

De 4 personer blev fundet skyldige i at have været fælles om forsøg på røveri mod den bekendte i hans hjem, ved at en af personerne beordrede ham til at betale 16. 000 kr., hvilket mislykkedes, da personen ikke fandt noget af værdi. Denne bekendte blev herefter tvunget ind i den bil, hvor den 24-årige også var. Herefter blev den 24-årige beordret til at skaffe flere penge, hvilket lykkedes ved, at han ringede til sin mor.

De 4 personer blev derfor også fundet skyldige i at have været fælles om at begå røveri over for den 24-åriges mor, fordi de kørte til moderen, hvor den bekendte til den 24-årige blev beordret til at tage imod 30.000 kr. til gerningsmændene fra den 24-åriges mor, som kunne se, at der blev holdt en kniv for halsen af hendes søn.

De 4 personer blev alle fundet skyldige i at have frihedsberøvet den 24-årige under forløbet og at have udøvet vold mod ham.

De unge mænd udbad sig betænkningstid. De blev alle varetægtsfængslet til afsoning kan finde sted.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

”De domfældte er fundet skyldige i de fleste af sagens forhold, og de har fået hårde straffe. Sagen har været meget alvorlig for familien og deres bekendte, og vi har fra politiet og anklagemyndighedens side lagt meget arbejde i sagen. Derfor er det selvfølgelig en dom, jeg er yderst tilfreds med”, udtaler  anklagerfuldmægtig Safia Razvi