Arkivfoto
Når 23-årige Ramze Abdullah Hassan Jabr mandag i Østre Landsret er idømt fire år og seks måneders fængsel, er det den hidtil hårdeste straf i sager om trafikdrab.
Det er udtryk for en ny retspraksis, vurderer både anklager Anne Birgitte Stürup og forsvarer Mads Kramme.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt– Det er en markant skærpelse i forhold til tidligere domme. Normalt er der blevet givet maks tre års fængsel, siger Anne Birgitte Stürup.
2. november sidste år kom Ramze Abdullah Hassan Jabr blæsende ad H.C. Andersens Boulevard med mindst 91 kilometer i timen og med både alkohol og hash i blodet. Hans promille blev senere målt til at have været 1,01.
I fodgængerovergangen ved Tivoli ramte bilen Cilla Olander Johansson, der blev slynget 50 meter ned ad vejen og døde få minutter senere.
Landsretten har mandag stadfæstet den fængselsstraf, som Københavns Byret i april nåede frem til. Anne Birgitte Stürup havde krævet dommen skærpet, og opfordret til en dom der lå i den høje ende af de otte år, der maksimalt ville kunne idømmes for uagtsomt manddrab.
Hun udtaler, at hun “hverken er tilfreds eller utilfreds med dommen”. Forsvaret havde til gengæld krævet en straf på maksimalt tre et halvt års fængsel, og Mads Kramme kalder dommen “hård”.
– I den her sag har man altså vurderet, at man kan gå videre end man har gjort i andre, mener jeg, lignende sager, hvor niveauet var to til tre år. Dommen adskiller sig fra den praksis, vi har set på området indtil videre, siger han.
Teknisk set er dagens dom en lille formildelse, da der i landsretten var taget flere forhold med, som der ikke blev taget stilling til i byretten.
Til gengæld har Ramze Abdullah Hassan Jabr i landsretten fået frakendt kørekortet for bestandigt, mens byretten kun ville fratage ham det i 10 år.
Like localeyes.dk på FacebookAlligevel vil den 23-årige kunne genvinde kørekortet, hvis han med retsformandens ord “i en halv snes år” undgår færdselsforseelser.
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq