23-årig fængslet for at kaste med flaske


En dommer i København har søndag valgt at varetægtsfængsle en 23-årig mand, som lørdag blev anholdt i forbindelse med en urolig demonstration på ved Christiansborg.

LÆS OGSÅ: Voldsomme uroligheder i København

Ved demonstrationen, som var arrangeret af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front, opstod der uroligheder, da personer fra den modsatte politiske fløj ankom til området ud på eftermiddagen.

LÆS OGSÅ: Bubber flygter fra uroligheder i København

Det førte til 13 anholdelser, blandt andet blev flere sigtet for at sende kasteskyts i retten mod politiet.

LÆS OGSÅ: Danmarks Nationale Front demonstrerer foran Christiansborg

Den 23-årige har tidligere været i fedtefadet for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som handler om vold mod offentlig ansat. Derfor vurderede retten, at der var grundlag for at varetægtsfængsle manden.

LÆS OGSÅ: Demonstranter fra Danmarks Nationale Front bliver anholdt

Vagtchef hos Københavns Politi Dannie Rise fortæller til Ritzau, at de øvrige anholdte er blevet løsladt, da man i anklagemyndigheden ved Københavns Politi har vurderet, at der ikke var grundlag for at kræve dem varetægtsfængslet.

Like localeyes.dk på Facebook

Den 23-årige mand er sigtet for at have kastet en flaske i retning mod en gruppe civile betjente på Gammel Strand, som ligger umiddelbart ved Christiansborg Slotsplads. Dommeren bestemte, at manden skal sidde fængslet i foreløbig 11 dage.

Lørdag aften var der i kølvandet på demonstrationen ballade på Danshøj Station i Valby. Her blev 21 personer fra den højreradikale gruppe anholdt.

Der blev fra politiets side rejst sigtelser for både overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og våbenloven, men alle 21 er efterfølgende blevet løsladt.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq