Arkivfoto
London har flere milliardærer end nogen anden by i verden, og i forhold til indbyggerantallet bor der flere milliardærer i Storbritannien end i noget andet land.
Undersøgelsen om de superrige er udarbejdet for Sunday Times.
Listen over de superrige vil sandsynligvis skabe debat i et land, hvor mange fortsat har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og hvor suppekøkkener er en del af hverdagslivet, til trods for at den økonomiske vækst nu er tilbage på niveauet fra før finanskrisen i 2008.
72 af de 104 personer i Storbritannien, som har en formue på mindst én milliard pund (godt ni milliarder kroner), bor i London.
Langt efter kommer Moskva med 48 personer. New York er på tredjepladsen med 43 milliardærer foran San Francisco med 42. Derefter følger Los Angeles med 38, og Hongkong er på sjettepladsen med 34.
De indisk fødte brødre Sri og Gopi Hinduja topper den britiske liste med 11,9 milliarder pund. Formuen er skabt gennem familieforetagendet Hinduja Group, der gør sig inden for olie-, bank- og bilindustrien samt ejendoms- og mediebranchen.
Parret har puffet sidste års etter på listen, Alisjer Usmanov, ned på andenpladsen. Russerens formue er blevet ramt af den svækkede rubel og de faldende aktiekurser i Moskva som følge af krisen i Ukraine.
En anden russisk rigmand og ejeren af fodboldklubben Chelsea, Roman Abramovitj, er af samme grund faldet fire pladser tilbage til en niende plads. Han skønnes at have en formue på 8,5 milliarder pund.
Listen bekræfter antagelsen om, de rige er blevet meget rigere. Der skal nu et formue på mindst 1,5 milliarder pund til for at tilhøre de 50 rigeste i Storbritannien. For 10 år siden var det nok med 700 millioner pund for at komme ind i den eksklusive klub.
Sammenlagt har de 104 milliardærer i Storbritannien en formue på 301 milliarder pund. Det er i runde tal tæt på at være dobbelt så meget som Danmarks bruttonationalprodukt.
/ritzau/AFP
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq