Bandidos-rockere tiltalt for afpresning: Fik restaurant af ejer


Arkivfoto


Rygmærker og rå muskelkraft var de effektive virkemidler, da tre rockere fra Bandidos i en stribe tilfælde udsatte personer især på Falster for afpresning.

Like localeyes.dk på Facebook

Et af ofrene kunne ikke leve op til de barske krav om kontanter og måtte til sidst overdrage en restaurant med tilhørende inventar til to af de tiltalte mænd.

Det hævder anklagemyndigheden i en af de hidtil groveste sager om afpresning i rockermiljøet.

Retssagen begynder på tirsdag i Retten i Næstved. Der er afsat 17 dage til at behandle tiltalen, som også drejer sig om ulovlig tvang, vold, røveri og salg af amfetamin.

Tilhørsforholdet til Bandidos er igen og igen blevet brugt til at skræmme ofrene til at betale, fremgår det af anklageskriftet.

“Fra nu af bliver der lagt 5000 på pr. dag,” lød beskeden til manden med restauranten.

I et flere måneder langt forløb havde han i begyndelsen fået at vide, at han skulle betale 50.000 kroner med et månedligt afdrag på 3000 kroner.

Men så blev kravet skærpet – og til sidst måtte offeret af med restaurant og inventar, påstås det i anklageskriftet.

I alt 10 tilfælde af afpresning skal en dommer og to domsmænd i Næstved tage stilling til under den langvarige retssag.

Gennem cirka seks måneder blev et af ofrene i perioder angiveligt opsøgt dagligt. Hvis han ikke betalte, ville han få klippet en finger af eller blive spærret inde.

Presset blev for voldsomt. Manden afleverede kontanter, dæk, fælge, flere telefoner og sine personlige papirer til rockerne, hævdes det.

Truslen om vold var åbenbart et gennemgående træk: “Næste gang du bliver set, så er det på sygehus med dig,” stod der i en sms.

En Fiat Punto med tilhørende registreringsattest var udbyttet i en af de mange sager om afpresning, fremgår det.

Nogle gange blev ofrene indkaldt til møde på McDonalds-restauranten i Nykøbing Falster.

Like localeyes.dk på Facebook

Det gjaldt for eksempel den mand, der blev afkrævet 10.000 kroner. Via Facebook blev han kontaktet af en af de tiltalte, der informerede ham om, at han var med i Bandidos og ville smadre ham, såfremt han ikke betalte, hedder det i anklageskriftet.

De tre tiltalte mænd er henholdsvis 51, 27 og 23 år. De nægter sig skyldige. Dommen ventes afsagt i september.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq