Se og Hør skandale: Mindst 16 Se og Hør-ansatte vidste besked


To tidligere chefredaktører og mindst 14 andre medarbejdere på Se og Hør havde kendskab til, at ugebladet gennem en tys-tys-kilde foretog ulovlig overvågning af kendte og kongelige.

Det viser flere e-mails, som BT er i besiddelse er, og som avisen fremlægger i onsdagens papirudgave, skriver Berlingske.

En Se og Hør-journalist skrev 29. september 2008 til sin daværende chefredaktør Henrik Qvortrup og to ledende medarbejdere på ugebladet. Heri efterspørger journalisten konkrete navne, som en “kreditkortkilde” kan se nærmere på, skriver BT.

Avisen ligger dog ikke inde med beviser på, at Henrik Qvortrup har svaret på e-mailen.

2. juni 2009 skriver den samme Se og Hør-journalist igen til en ledende medarbejder og tre andre journalister på bladet. Vedkommende efterlyser navne “til rækken af kendisser, vores tys-tys-kilde skal have på listen”, skriver BT.

En ny e-mail bliver sendt rundt på ugebladet 10. marts 2010. E-mailen sendes til den nye chefredaktør Kim Henningsen, en redaktionschef, en nyhedschef samt 10 ansatte, skriver avisen.

Ifølge BT står der i e-mailen, at “vores tipper kan gå ind i morgen og lede efter nye navne i systemet (kreditkort). Og KUN i morgen. Det er svært og risikabelt at gøre løbende for ham. Hvis I har nogle navne, som er aktuelle lige nu, og som det vil være godt at have kreditkortoplysninger på, så giv lyd a.s.a.p”.

Afsløringerne om Se og Hørs formodede tys-tys-kilde kom frem i BT mandag. Siden har flere danske medier fået bekræftet via anonyme kilder, at der er blevet foretaget ulovlig overvågning.

Den tidligere nyhedschef på Se og Hør, Lise Bondesen, stod onsdag frem og bekræftede eksistensen af den hemmelige kilde, der leverede fortrolige oplysninger om kendtes brug af kreditkort til bladet.

Den forhenværende chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup har valgt at forlade sin stilling som politisk kommentator på TV2 som følge af sagen, som politiet er gået ind i.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq