Narkobilist kørte ind i hus under politijagt

Det var en narkopåvirket bilist som mandag eftermiddag forsøgte, at køre fra politiet. Under biljagten bragede bilen ind gennem muren i en 94-årig dames hus.

Like localeyes.dk på Facebook

Mandag eftermiddag indledte en patrulje en biljagt efter en personbil, som politiet ville rutinemæssigt kontrollere i forbindelse med kørsel i Ortved-området. Føreren af bilen, der hørte hjemme i København, ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden væsentlig op.

LÆS OGSÅ: Politijagt endte galt: Bil bankede ind i villahus

Han kørte fra Ortved-området ad bl.a. Roskildevej til Osted, videre ad Bregnetvedvej i retning mod Borup, hvor politiet på Hovedgaden, Borup, ved lav hastighed valgte at påkøre den flygtende personbil for at bringe den hensynsløse kørsel med væsentlig højere hastighed end tilladt til ophør.

Påkørslen bevirkede, at føreren af personbilen påkørte en husmur i et hus tilhørende en 94-årig kvinde på Hovedgaden i Borup.

Politiet kunne herefter anholde føreren af bilen – en 44-årig mand fra Næstved – samt passageren – en 33-årig mand fra Haslev. Ingen af dem var kommet til skade ved uheldet.

Politiet tilkaldte redningsberedskabet til undersøgelse af den beskadigede husmur, der havde fået en stor revne.

Politiet beslaglagde bilen til nærmere undersøgelse af en bilinspektør. Den 44-årige fører blev skønnet påvirket af narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Det viste sig yderligere, at den 44-årige ikke havde noget kørekort, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret i forbindelse med en anden sag om narko-kørsel. Bilen, som han var fører af, havde han ifølge den registrerede ejer i København købt for et par måneder siden, men undladt at ejerskifte den.

Den 44-årige blev derfor sigtet for narko-kørsel, kørsel uden førerret samt forskellige overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med forsøget på at køre fra politiet.

Den 33-årige blev også afhørt til sagen, men ikke sigtet for noget, da han kun havde været passager.

Begge blev løsladt efter politiets afhøringer af dem, men den 44-årige kan nu afvente bilinspektørens undersøgelse af bilen, før han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af hans blodprøve er modtaget.