Anholdt i Hedgaard-sag er uddannet i Danmark


Den 26-årige mand, der sidder fængslet i Tyrkiet, mistænkt for at stå bag attentatforsøget mod Lars Hedegaard, har uddannet sig til ingeniør i Danmark og adresse i Brønshøj i København, erfarer TV2 Nyhederne.

LÆS OGSÅ: Islam-kritiker forsøgt likvideret

Og fredag var netop hans lejlighed blandt de adskillige adresser, der blev ransaget i forbindelse med sagen. Beboere i boligforeningen fortæller, at en større politistyrke fredag aften ransagede lejligheden og gennemsøgte alt inventar.

LÆS OGSÅ: Politi undersøger lejlighed efter mislykket likvidering

Den islamkritiske debattør Lars Hedegaard blev 5. februar sidste år forsøgt skudt ved sit hjem på Frederiksberg af en mand, der var forklædt som postbud.

LÆS OGSÅ: Blomster til Lars Hedegaard

Fredag blev den 26-årige mand anholdt i Istanbul for attentatforsøget, og lørdag blev han fremstillet i retten. Her nægtede han, at han skulle have relationer til Danmark.

LÆS OGSÅ: Drabsforsøg på islamkritiker: Kender du til denne bil?

– Han siger, han aldrig har været i Danmark før, har mandens forsvarer Ayse Sönmez sagt til Politiken.

LÆS OGSÅ: Gennembrud: Anholdelse i sagen om mordforsøg på Hedegaard

Ifølge TV2’s oplysninger har den 26-årige endog meget stærke relationer til Danmark.

Like localeyes.dk på Facebook

Han er angiveligt uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Siden har han oprettet sin egen virksomhed, hvor han arbejdede som konsulent inden for vindmøllebranchen.

Og tidligere skal han have været aktiv i en københavnsk løbeklub, AK73, hvor han trænede langdistanceløb.

– Jeg husker ham som en lidt reserveret fyr, som ikke deltog i det sociale liv. Så han blev aldrig rigtig en del af fællesskabet, siger et medlem af klubben til tv2.dk.

Ifølge folkeregistret overtog den nu anholdte lejligheden i Brønshøj i juli sidste år.

Det hænger ikke umiddelbart sammen med, at han ifølge politiet har været i udlandet siden attentatet mod Lars Hedegaard i februar 2013, men TV2 erfarer, at lejligheden formentlig har været en form for proforma-adresse.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq