Så kan der slikkes sol: Sommeragtig weekend i vente


Der kommer både masser af solskin og høje forårstemperaturer i den sidste weekend i april. Mens lørdag og søndag bliver solrige, er fredagen lidt mere ustadig, viser prognoserne fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Det bliver pænere og pænere, som weekenden skrider frem, siger vagtchef Klaus Larsen fra DMI.

– Fredag er der mulighed for enkelte byger flere steder i landet med temperaturer op omkring 15 grader. Som dagen skrider frem, lægges der dog op til en weekend med helt flot forårsvejr, siger han.

Fredag aften og natten til lørdag skifter vejret i hele landet til klart og tørt vejr. Lørdag og søndag bliver derfor ganske fine dage med lune temperaturer op til 18-19 grader.

– Det bliver tørvejr og en del sol. Der kan dog være lidt mere skyet i Sønderjylland om søndagen, siger Klaus Larsen og tilføjer, at det kan blive køligere langs vandet.

– Ved kyster med pålandsvind har man typisk ikke mere end 10-12 grader. Vinden bliver svag til jævn fra øst og nordøst, dog vil der til tider blæse en frisk vind ved Østersøen, siger vagtchefen.

Det pæne forårsvejr fortsætter ind i begyndelsen af næste uge. Mandag kan temperaturerne måske nå de 20 grader, fortæller vagtchefen, men så falder termometeret igen.

– Det bliver ustadigt senere på ugen, siger Klaus Larsen.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq