Christiania omdøber Pusherstreet til Diagonalstræde


Arkivfoto

Den berygtede eller berømte gade, Pusherstreet på Christiania, skifter navn og bliver opkaldt efter den lige så berømte gade, Diagonalstræde kendt fra Harry Potter bøgerne.

Initiativet er taget i samarbejde mellem Christiania og Københavns Turistråd i en ambitiøs plan om at skabe en af Skandinaviens største turistattraktioner.

- Christiania, med alle de sjove og skæve huse er som taget ud af Harry Potter bøgerne, og hvis man kobler den enorme succes fra Harry Potter universet med Christianias helt unikke brand, som det er planen med Christiania Harry Potter Park, vil vi kunne skabe en turistmagnet med hidtil ukendt styrke og et enormt indtjeningspotentiale, lyder det tirsdag i en fælles pressemeddelelse fra Christiania og Københavns Turistråd.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

På Christianias hjemmeside skriver christianitterne, at hashpusherne fremover vil kunne sælge Harry Potter merchandising i stedet for hash.

Planen er, i følge pressemeddelelsen, at hashboderne fremover alene skal sælge Harry Potter merchandise, men mon ikke det vil blive krydret med lidt 'urte-magi', som flere personer har udtrykt over for Local Eyes.

Københavns Politi ser også positivt på at Christiania vil lave deres hashmarked om til en Harry Potter by.

- Fremover vil vi ikke komme med politistavene trukket - men med tryllestave, udtaler pressechefen fra Københavns Politi og griner.