Redningsaktion: Hoppede 10-15 meter ned i sten og betonklodser

Redningsfolk måtte lørdag kravle ned af en sammenstyrtet skrænt for at hjælpe en mand, som selv var sprunget ud og havde brækket benet mellem sten og betonklodser.

KLIK her for de mange artikler og tv-klip fra stormen Bodils hærgen.

Episoden fandt sted i Vejby i Nordsjælland. Markvænget, en sti som går ned til stranden, er styrtet sammen efter stormen Bodil, og det det betyder, at der er et næsten lodret fald ned mod stranden, som er dækket sten og betonbrokker.

Til trods for dette valgte flere personer angiveligt at hoppe ned uanset den åbenlyse fare, og det endte da også grumme galt for en mand i 30′erne.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge kilder på uheldsstedet havde manden hoppet ud fra stien på toppen af skrænten, og hans hop var så kraftigt, at han endte med at ramme ned i sten og betonklodser.

Fra den kollapsede sti og ned til stranden er der tale om et stort set lodret fald på mindst 10 – 15 meter.

Ved landingen brækkede manden omgående benet, mens han på mirakuløs vis skal være sluppet uden andre skader efter det høje spring fra den sammenstyrtede sti.

Stien er ellers afspærret med et stort skilt om ‘nedstyrtningsfare’, men alligevel går mange mennesker ud og kigger ned fra toppen af den nedstyrtede skrænt – at de også hopper ned fra stien er dog ikke et velkendt fænomen.

‘Rescue Gilleleje’ blev alarmeret kl. 16.15 til at foretage redning af den kvæstede mand fra vandsiden, idet det ganske enkelt var alt for farligt at forsøge at få ham op af de stejle og sammenstyrtede skrænter.

Omkring kl. 16.35 var redningsbåden fremme, og redderne havde i mellemtiden fået stabiliseret patienten med en støtte omkring det brækkede ben.

Redningsfolkene fra båden og ambulancen fik placeret den kvæstede mand på redningsbådens båre, hvorefter han blev båret ud til redningsbåden.

Redningsbåden sejlede stille og roligt den kvæstede mand ind til havnen i Gilleleje, hvor han nænsomt blev løftet over på ambulancens båre, og kørt til skadestuen med ambulancen.