Politiet overvågede 27 hashboder på Christiania


Arkivfoto


Da politiet slog til midt i marts mod den organiserede hashhandel på Christiania skete det efter længere tids overvågning af mindst 27 boder, deres sælgere og ledere.

LÆS OGSÅ: 80 anholdte i kæmpe politiaktion mod hashmarked

Det viser sigtelserne mod de over 80 varetægtsfængslede i Københavns Byret, som Ritzau har fået lov at se igennem i byretten.

LÆS OGSÅ: En hær af betjente ved byretten i København

De fængslede er fremstillet i bundter for hver bod, som de ifølge politiet har været tilknyttet på Fristaden. Mellem to og helt op til otte personer er knyttet til hver bod.

LÆS OGSÅ: Fængslet i hash-sag er fundet død

I bod 20, som Københavns Politi har navngivet den, var der for eksempel otte personer tilknyttet. Otte mænd i alderen 27 til 50 år, hvor de fire af dem er i begyndelsen af trediverne.

LÆS OGSÅ: Det konfiskerede politiet under den store hashaktion

De er sigtet for salg af forskellige mængder hash. En 32-årig mand er sigtet for det største hashsalg på mellem 311 kilo og 466 kilo hash i perioden 11. marts sidste år til 15. januar i år. Alle sigtelser lyder på salg af mere end 300 kilo hash.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

I sagskomplekset indgår en mørklagt sag, som Københavns Politi afviser at tale om, fordi retsmødet mod den sigtede foregik for såkaldt dobbeltlukkede døre. Den sigtede er angiveligt politimand.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq