Ung mand kørte over for rødt: 13-årig pige hjernedød

En 13-årig pige blev onsdag aften så voldsomt kvæstet ved en trafikulykke i Odense, at lægerne har erklæret hende for hjernedød.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

En 14-årig pige og hendes mor er desuden indlagt med henholdsvis indre kvæstelser og brud på rygsøjlen. Ingen af de to er i livsfare, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Jesper Fält.

Ulykken skete i et lysreguleret kryds ved Hunderupvej og Hunderupgade i den sydlige del af Odense.

LÆS OGSÅ: Flere kvæstet i trafikulykke i Odense

Ifølge øjenvidner blev bilen med de tre tilskadekomne ramt af en Ford Mondeo, som med høj hastighed kørte over for rødt. Politiet har anholdt den 24-årige mand, som sad bag rattet.

– Det er vidnefast, at den 24-årige kørte over for rødt med en hastighed på omkring 100 kilometer i timen. Han var påvirket af spiritus og muligvis også narko, siger Jesper Fält.

– I krydset rammer Ford Mondeon en Peugeot 206 med en 40-årig kvinde, hendes 14-årige datter og 13-årige niece i bilen, fortsætter han.

Ulykken skete ved 21-tiden.

– Vi er oppe i en kategori, hensynsløs kørsel i påvirket tilstand, hvor vores jurister nu overvejer, om den 24-årige mand skal fremstilles for en dommer med henblik på varetægtsfængsling, siger Jesper Fält.

En 17-årig mandlig passager i Mondeoen fik et brud på rygsøjlen i det voldsomme sammenstød.

Den anholdte slap som den eneste fra ulykken uden skader.

/ritzau/