Duoen Anthony Jasmin vinder X Factor


For første gang nogensinde i dansk X Factor står en gruppe som vinder.

Det var seernes sms-stemmer, der afgjorde finalen, og her var det duoen Anthony Jasmin, der har haft Thomas Blachman som mentor, der tog den eftertragtede førsteplads i konkurrencen.

Det er samtidig første gang, at Thomas Blachman står bag vinderen af X Factor, selvom han har været mentor i seks ud af programmets syv sæsoner.

Duoen, der består af 19-årige Anthony Lopez fra Valby og 15-årige Jasmin Dahl fra Høje Gladsaxe, var i finalen oppe mod 23-årige Lucy Mardou, der har haft Remee som mentor og 16-årige Henriette Haubjerg, der har haft Lina Rafn som mentor.

Præmien er i år en digital udgivelse – en såkaldt EP – bestående af tre-fire numre produceret i samarbejde med den amerikanske producer John Shanks og et ti uger langt kreativt forløb med rutinerede kræfter i musikbranchen.

De tre finalister var på scenen flere gange i aftenens finale. Lucy Mardou lagde ud med sit selvvalgte nummer, sangen “Team” af Lorde. Anthony Jasmin havde valgt at fortolke nummeret “Time To Pretend” af MGMT, mens Henriette Haubjerg satsede på nummeret “Tomorrow” af Niki & The Dove.

Traditionen tro var deltagerne dernæst på scenen med en etableret kunstner fra musikbranchen, og her fik Lucy Mardou selskab af rockbandet Carpark North, mens popdronningen Medina sang med Henriette Haubjerg og Anthony Jasmin havde sangeren Christopher med på scenen.

Men da den første finalist skulle skilles fra, blev det et farvel til Henriette Haubjerg, og derfor stod den endelige finale mellem Lucy Mardou og Anthony Jasmin.

De dystede med en sang, de hver især har fået skrevet. Sangen “Do Ya”, fik Anthony Jasmin helt til tops og det bliver dermed den første officielle single fra vinderen af X Factor 2014.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq