Rockere anholdt for at klippe finger af mand

Midt- og Vestsjællands Politi har mandag formiddag udramatisk anholdt to mænd i forbindelse med sagen om “fingerklip” og brandstiftelse på Hejrebjergvej i Hallebyore ved Jyderup den 9. januar 2014.

LÆS OGSÅ: Klippede finger af mand og satte ild til huset – politiet efterlyser bil

De anholdte er to mænd på 34 og 26 år og har begge tilknytning til Bandidos i Holbæk.
To rockere skulle den 10 januar inddrive en narkogæld hos en 28-årig mand på Hejrebjergvej i Jyderup. Rockerne klippede en finger af den 28-årige og satte derefter ild til hans hus.
Den ene rocker truede den 28-årig med en sort pistol. Den anden rocker havde en grensaks og en dunk benzin.

LÆS OGSÅ: Klippede finger af mand og satte ild til huset – se tv fra branden

Rockerne oplyste forurettede om, at han selv kunne vælge, hvilken finger han ville have klippet af. Forurettede valgte venstre lillefinger, som rockerne herefter klippede af med en grensaksen.
Forurettede og hans to venner blev beordret til at gå ud af bagdøren, mens rockerne gik ud af fordøren. Da forurettede kom ud stod der flammer ud af vinduerne.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Rockerne vil begge vil blive sigtet for:
Grov vold (“fingerklip”), trusler og brandstiftelse forøvet den 9. januar 2014 på Hejrebjergvej, Jyderup.

Røveri og grov vold den 20. december 2013, hvor den forurettede blev slået i ansigtet samt fik en kniv stukket gennem venstre hånd.

Afpresning ved i en periode forud for den 20. december 2013 og frem til den 9. januar 2014 i forbindelse med betaling af en gæld på 5.300 kr., som blev pålagt en “dummebøde” på 30.000 kr., at have foretaget de handlinger, der er beskrevet i de førnævnte sigtelser.

Begge vil blive afhørt i løbet af mandagen, og derfor kender politiet ikke deres stilling til sigtelserne.

Begge anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Holbæk tirsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil samtidig fremsætte begæring om dørlukning.

Anholdelserne er en konsekvens af en intensiv efterforskning, som har været præget af, at miljøet ikke har været særligt meddelsomt.

På grund af begæringen om dørlukning ved grundlovsforhøret, og da politiet stadig mangler en del efterforskning, ønsker politiet på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.