Varebil presset i grøften af sneplov

To arbejdsfolk tilbragte det meste af dagen i deres delvist væltede varebil efter de ved 7-tiden torsdag morgen blev sendt i grøften af en modkørende sneplov i Nordsjælland.

En sneplov bar skylden for den uheldige parkering af varebilen fra entreprenørfirmaet Nordkysten.

Sneploven kørte i retning mod Gilleleje, mens varebilen var på vej mod Nødebo. Af ukendte årsager kom sneploven alt for langt over i modgående vejbane i det lille sving omkring Gillelejevejen 60.

Føreren af varebilen kørte dog yderst forsigtigt i det glatte føre, og ved mødet med den store sneplov var farten kun omkring 30-40 km/t. Det var formentlig med til at hindre et større uheld med alvorlige konsekvenser.

Føreren af varebilen kørte ganske enkelt varebilen så langt ud i vejsiden, at den endte med at skride delvist sidelæns ned i grøften og blot være få grader fra at trille om på siden.

De to mænd i varebilen oplyste begge til localeyes.dk at hjertet lige slog et par slag over, da varebilen lå og vippede frem og tilbage, før den endelig igen endte på alle fire hjul.

Falck blev tilkaldt for at trække bilen fri, men alligevel endte det med en grum ventetid for de to arbejdsfolk, som heldigvis havde masser af kaffe med i bilen.

Hjælpen kom først fem timer senere, ved 12-tiden, fordi en lille svipser i kommunikationen havde sendt hjælpen til Gillelejevej i Slagelse, som slet ikke findes.

Falck måtte have to af de store Unimogs sat i aktion for at kunne trække varebilen sikkert op. Et forkert træk, og den ville vælte om på siden. Falckreddere havde dog styr på tingene, og varevognen blev trukket fri uden problemer.

Gillelejevejen blev spærret for al trafik, med tilladelse fra Nordsjællands Politi, i de 20 minutter de tog at trække vognen fri, og det gav en voksende kø af utålmodige bilister på begge sider af uheldet.