Brandmand kvæstet efter eksplosion ved Viborg


Arkivfoto


To brandmænd er indlagt på sygehuset i Viborg med svære forbrændinger efter en redningsindsats natten til mandag.

De to kom til skade i forbindelse med slukning af en brand i et stuehus i Skals nord for Viborg.

Like localeyes.dk på Facebook

Brandmændene blev sendt ind i det røgfyldte hus for at finde ud, hvor ilden var opstået, da der ingen synlige flammer var at se. Men efter under fem minutter gik det galt, da de to røgdykkere befandt sig på første sal.

– Der sker en røg gaseksplosion. Den forreste af de to røgdykkere får svære forbrændinger på begge sine arme og lidt på halsen og i nakken. Den anden røgdykker får forbrændinger på højre hånd og på halsen, siger Henning Johansen, chef for brandvæsnet i Viborg.

Efter eksplosionen tumlede de to brandmænd ned af trapperne i stuehuset og løb udenfor, hvor de blev kølet ned og efterfølgende kørt på sygehuset.

Den seneste melding fra sygehuset i Viborg lyder, at den ene brandmand har fået andengradsforbrændinger på den ene arm og lettere forbrændinger andre steder, siger Henning Johansen. Den anden brandmand har fået en slem forbrænding på højre hånd.

Brandchefen mener ikke, at røgdykkerne kunne have forhindret røggaseksplosionen.

– Der var ingen synlige flammer, så det kunne lige så godt have været et oliefyr, som stod og afgav røg ud i bygningen. Det har vi set rigtig mange gange. Røggaseksplosioner er noget, som vi er mega bange for, siger Henning Johansen.

Stuehuset i Skals er totalt udbrændt efter branden.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq