Rocker dræbt af skud i sit hjem

En person med tilknytning til rockermiljøet er natten til mandag blevet skudt og dræbt i Næstved, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Drabet er begået på Morsøvej, hvor der blev skudt gennem et vindue i en ejendom.
LÆS OGSÅ: Person skudt og dræbt i Næstved
Ifølge tv2.dk er den dræbte en 22-årig mand med tilknytning til rockergrupperingen Westside Nation, der efter intern strid trak sin støtte til Bandidos i sommer og nu angiveligt er i såkaldt bad standing, hvilket vil sige, at de betragtes som fredløse.
LÆS OGSÅ: Mange skud affyret mod hus i Næstved
– Det er også baggrunden for, at vi har en formodning om, at det her drab relaterer til den konflikt, vi har i rocker-bandemiljøet i Næstvedområdet, siger politiinspektør Flemming Madsen til tv2.dk.

Der blev slået alarm om skyderiet ved 01.15-tiden.

En times tid forinden var der også blevet skudt gennem et vindue til en lejlighed på Kornbakken i Næstved. Her blev ingen ramt.

Konflikten i Næstveds rockermiljø blussede angiveligt op i sommer, da medlemmer af Westside Nation i et brev beskyldte den danske ledelse af Bandidos for at være korrupt og svag.

Uroen fik i en periode politiet til at lukke for adgangen til en bygning på Præstøvej 6B i Næstved, hvor Westside Nation holder til.

Politiet vurderede, at der var en risiko for, at der ville ske angreb på adressen som led i konflikten mellem Bandidos og de frafaldne.

I løbet af det seneste halve år har politiet efterforsket en række påsatte brande mod flere af Bandidos’ tilholdssteder.

Mandag i sidste uge havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi endnu en skudsag – formentlig også med forbindelse til konflikten i rockermiljøet i Sydsjælland.

Her kontaktede en 26-årig mand politiet og fortalte, at han befandt sig i Boeslunde mellem Korsør og Skælskør, og at han var blevet skudt i benet.

Da politiet ankom til stedet, fandt de manden såret af skud i det ene ben, og han blev efterfølgende bragt med ambulance til hospitalet.

Den 26-årige slap med livet i behold.

/ritzau/

Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq