Pauls Walkers Porsche: Så vild var dødsbilen

Det var som passager i en Porsche Carrera GT fra 2005, at stjernen fra Fast & Furious, Paul Walker natten til søndag blev knust og brændt til ukendelighed.
Og det er ikke en hvilken som helst bil.

Se klip fra Fast & Furious 5 på linket nedenfor.
LÆS OGSÅ: Hurtige biler, kvinder og fester

En Porsche Carrera GT 2005 er drømmen om, at få en bil fra Le Mans på plader, så den kan køre på alfarvej, som det fremgår af denne promotion video fra 2005. Bilen har en V10 motor med 5,7 liter, som kan trykke bilen af sted med 612 hestekræfter. Den skulle efter sigende have en topfart på 330 km/t.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Denne Porsche-model er dog også blevet kendt, som en bil, der er notorisk svær at køre, selv for professionelle racerkørere. En erfaren racerkører kaldte søndag bilen for ’skræmmende’ i magasinet Autoweek.

LÆS OGSÅ: Paul Walker: De sidste billeder af ham
I 2005 kørte to mænd i en Porsche Carrera GT direkte ind i en mur, da føreren forsøgte at undgå en anden bil. Både føreren og passageren blev dræbt. Ulykken skete på en racerbane i Californien.

Familien til passageren sagsøgte stort set alle i forbindelse med racerløbet, herunder Porsche. Sagen kom ikke i retten men endte med et forlig, hvor familien blev tilkendt 4,5 millioner dollars i erstatning. Heraf betale Porsche 350.000 dollars.

LÆS OGSÅ: Vin Diesel greb mikrofon i politibil og takkede Paul Walkers fans
Familiens advokat havde blandt andet fået edsvorne erklæringer fra flere Porsche-eksperter, som fremførte at der var alvorlige designproblemer med GT-modellen, fordi den ikke var udstyret med Porsches stabilitetssystem, PSM.

Ingen af GT modellerne fra 2005 var udstyret med dette PSM-sikerhedssystemet. Om Paul Walkers Porsche efterfølgende har fået installeret PSM vides ikke.

En Porsche Carrera GT ville i 2005 have kostet cirka 10 millioner kroner, at få på danske plader.