Marius fra Jylland bliver ikke aflivet i denne omgang

Få dage efter at giraffen, Marius blev aflivet i Københavns Zoologiske Have, kom det frem at endnu en dansk zoo måske skulle aflive en giraf.

LÆS OGSÅ: Tv: Se Marius blive parteret

Det var den Jyske Park Zoo som muligvis havde en giraf i ”overskud”. Giraffen er en syv år gammel han og hedder også Marius.

LÆS OGSÅ: Demonstration mod aflivning af Marius

Jyske Park Zoo er ligesom Københavns Zoologiske Have også med i det europæiske avlsprogram, EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Parken har nu to hanner og hvis de havde fået en hungiraf, så kunne Jyske Park Zoo ikke have Marius mere.

LÆS OGSÅ: Dyrenes Beskyttelse blåstempler giraf-død

Dyrepasser, Janne Poulsen fortæller Local Eyes, at Jyske Park Zoo kun er godkendt af EAZA til, at have hanner og de har ingen planer om, at få en hungiraf endnu. Hvis de får en hungiraf, ja så skal Marius væk, siger dyrepasser Janni Poulsen. Men de vil gøre alt for, at finde et nyt hjem til ham.

LÆS OGSÅ: Endnu en giraf risikerer døden i en dansk zoo

Er det sådanne, at vi får tildelt noget andet, der skal have Marius’ plads. Så gør vi alt hvad vi kan for, at finde et nyt sted til ham. Det har hele tiden været hypotetisk, at vi har svaret på spørgsmål om, vi også ville aflive ham, hvis vi ikke kan komme af med ham. Og rent hypotetisk – hvis vi kommer derud hvor vi ikke kan finde et egnet sted til ham. Ja, så vil vi også aflive ham!, siger dyrepasser Janni Poulsen til Local Eyes.

LÆS OGSÅ: Stand-up komikere tager pis på Marius

Den lille Jyske Park Zoo har ellers været i vælden, siden de svarede på det hypotetiske spørgsmål, om hvorvidt de også ville aflive en giraf, hvis de ikke havde plads til den. Ud over flere danske medier, har udenlandsk presse også vist en stor interesse for den jyske giraf, Marius.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Aflivningen og den efterfølgende udskæring foran publikum af den unge giraf, Marius i Københavns Zoologiske Have, har vakt stor forargelse og protester har siden strømmet ind fra indland og ikke mindst udlandet.

På de sociale medier, som Facebook har kritikken været så stor og hård, at Københavns Zoologiske Haves direktør, Bengt Holst har fået dødstrusler.

Janni Poulsen håber på, at den meget omtale af Marius vil få gæsterne til at komme til den lille Jyske Park Zoo når den åbner til april. Her kan man i hvert fald få en levende Marius at se.

Se interview med Dyrepasser, Janni Poulsen og flere billeder af giraffen, Marius nedenunder.