Strandpromenade skyllet i havet

Den flotte strandpromenade i Rågeleje er blevet skyllet i havet, og en god bid af Rågeleje Strandvej er nu et stort hul i jorden.

KLIK og se alle tv-klippene af Bodil-stormen

I hele taget, så er det især Nordsjælland, som Bodil gave den hårde tur.

LÆS OGSÅ: Gilleleje Havn smadret under stormen
– Man må sige, at vi fik den store tur, fordi blæsten kom ind i fjorden ved Roskilde, og vandet steg kraftigt og meget hurtigt, fortæller vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, Henrik Sommer, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Vandet er nået ind i Frederikssund midtby
Især området omkring Frederikssund har været ramt af Bodils rasen. Her døjer politiet stadig med oversvømmelser.

– I et lille område i det centrale Frederikssund er vi stadig i gang med at pumpe vand væk. Det er noget kloakvand, der er kommet op. Og der er stadigvæk afspærret.

– Vi har netop genåbnet Kronprins Frederiks Bro, der forbinder Frederikssund og Jægerspris. Vi har haft en specialist til at kigge på broen, da vi frygtede skader fra alle de sten og alt det sand, der har ramt broen, siger Henrik Sommer.

Lørdag aften måtte politiet ud og hente adskillige borgere, der var blevet fanget af højvandet.

– Vi var i Hyllingeriis fredag aften og evakuere 74 personer fra et sommerhusområde. Der måtte vi bruge små både og lys fra en helikopter for at komme ud til dem.

Like localeyes.dk på Facebook

– Og vi evakuerede ligeledes 100 ældre fra et plejehjem i Gentofte, hvor strømmen gik Så det gav også en del udfordringer, siger Henrik Sommer.

Han fortæller desuden, at fodgængere på Strandvejen måtte sætte i løb for at undgå at få våde bukser, da vandet fredag pludselig steg meget kraftigt.

/ritzau/
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq