Undslupne dådyr lukkede sneglat motorvej

En dyretransport lastet med 18-20 dådyr væltede sent torsdag aften på Hirtshalsmotorvejen nord for Brønderslev.

Vintervejret har gjort kørebanen meget glat, og derfor mistede manden bag rattet i dyretransporten herredømmet over sin bil med trailer, der røg i grøften.

Det oplyser Nordjyllands Politi, der lukkede motorvejen i begge retninger i cirka to timer, mens man forsøgte at få styr på de undslupne dådyr.

– Dyretransporten vælter deroppe på grund af glat føre, og dyrene ryger ud af traileren og løber rundt på motorvejen, fortæller vagtchef Poul Badsberg.

– Vi har fået dem samlet og forsøger i øjeblikket at drive dem ud gennem et hul, som vi har klippet i hegnet, tilføjede vagtchefen ved 1-tiden natten til fredag.

Dådyrene var hentet i et dyrehegn på Sjælland, og dyretransporten var på vej til et sted i Vendsyssel, hvor man opdrætter og har sådanne dyr.

Det er ikke kommet på tale at skyde de undslupne dådyr.

– Det er vi ikke vilde med, for det sner voldsomt meget. Sigtbarheden er meget dårlig, fortalte vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi.

Politiet blev alarmeret om trafikuheldet ved 23.30-tiden, men på grund af det sene tidspunkt gav lukningen af motorvejen dog ikke de store trafikale problemer, lyder det.

Nordjyllands Politi oplyser ved 1.45-tiden, at Hirtshalsmotorvejen er blevet genåbnet i begge retninger mellem Brønderslev og Vrå.

/ritzau/

Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq