Politijagt endte i ulykke: Røvere kørte galt med 180 km/t

HILLERØD: Torsdag aften, kort efter kl. 22.00, endte en politijagt af en flok Netto røvere i et voldsomt uheld på Isterødvejen.

Den forulykkede bil kan have kørt helt op mod 180 km/t i ulykkesøjeblikket.

En eftersættelse af tre røvere endte torsdag aften i et voldsomt solouheld på Isterødvejen, lige ved afkørslen til Gadevangsvej.

Kort før ulykken havde tre personer i en stjålet sølvgrå Audi A3 begået et røveri mod Netto i Fredensborg og var herefter flygtet fra stedet i høj fart.

Hvornår en patruljevogn fik kontakt til røvernes bil er ukendt, men Vagtchef for Nordsjællands Politi, Dan Houtved, bekræfter at der var en eftersættelse i gang, da ulykken skete.

– Vores patrulje kan se baglygterne på flugtbilen, så de kan naturligvis også se vores blå blink under eftersættelsen, siger vagtchefen til Politirapporten.nu

– Der er en anslået afstand på 300 meter mellem køretøjerne, da patruljen pludselig ser baglygterne på flugtbilen flyve op i luften, da denne rammer ind i et helleanlæg ved Gadevangsvej.

Vagtchefen kan dog ikke bekræfte forlydenderne om, at hastigheden var helt oppe på 180 km/t og at patruljevognen var ved at ‘blive sat af’ grundet den vanvittige kørsel af røverne.

Fakta er dog, at det lykkes for to af røverne at flygte ud af bilen, hvor de efterlod deres kammerat fastklemt i bilvraget.

Betjentene var fremme et øjeblik efter, og gav førstehjælp til den kvæstede røver i bilen, hvilket gav de to andre et forspring.

Samtidigt blev både ambulance og brandvæsen kaldt til stedet, sidstnævnte for at klippe den kvæstede røver ud af bilen.

En hundepatrulje var ligeledes fremme kort efter, og to politihunde blev omgående sat på sporet af de flygtende røvere, men røverne undslap trods en stor eftersøgningsindsats.

– Vi har søgt efter dem med hunde, men indtil videre er det ikke lykkedes at finde dem, siger vagtchef Dan Houtved til Politirapporten.nu

Den kvæstede 27-årige røver er bragt til behandling på Hillerød Sygehus. Her bliver han nu bevogtet af politiet, og han kan se frem til en sigtelse for to røverier.

To røverier mod Netto
Klokken 20.28 trængte tre maskerede gerningsmænd ind i Netto i Holte, her så personalet dog røvernes ankomst og havde fået låst sig inde i et sikret rum i butikken.

Således måtte røverne forlade butikken uden noget udbytte i deres sølvgrå Audi A3.

Samme bil dukkede kort før kl. 22.00 op hos Netto i Fredensborg, og her lykkedes røveriet for de tre mænd, som truede personalet med bl.a. knive.