Ny undersøgelse på baggrund af branden i Børsen


Arkivfoto

POLITIK:
Social- og Boligministeriet oplyser i dag, at en arbejdsgruppe, som følge af branden på Børsen, skal undersøge brandsikring i særligt vigtige historiske bygninger.

I en pressemeddelelse skriver Social- og boligministeriet i dag følgende:
-Efter branden på Børsen nedsætter social- og boligministeren nu en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan man bedst sikrer Danmarks vigtige historiske bygninger.

Den nye arbejdsgruppe bliver nedsat i samarbejde med Kulturministeriet og er første skridt i arbejdet med at se på, om de gældende regler er tilstrækkelige for at kunne beskytte vores særligt vigtige historiske bygninger.

Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:
-Vi skal gøre, hvad vi kan for at passe på Danmarks fælles kulturarv og historie. Branden på Børsen er en tragisk påmindelse om, at det handler om mere end mursten og mørtel, når vores fælles historie brænder. Brandsikring af ikoniske og historiske bygninger kan være svært at gennemføre uden at ødelægge eller ændre bygningerne for meget. Derfor er det nødvendigt at samle fagfolk med både ekspertise i byggelovgivning og i bygningsfredningsloven. Jeg glæder mig til at følge arbejdet.

Kulturminister Christina Egelund siger:
-Det giver mig stadig et gys i maven, når jeg tænker på det flammehav, vi så, da Børsen brændte. Vi skal gøre alt for, at den tragedie ikke gentager sig. Vi har en særlig forpligtelse til at værne om vores historiske bygninger. Derfor skal vi nu se på, om der er noget, vi kan gøre, så det ikke sker igen.

Arbejdsgruppen er sammensat af repræsentanter fra Social- og Boligministeriet, Social- og Boligstyrelsen, Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Arbejdsgruppen forventes at være færdig 31. marts 2025, skriver Social- og Boligministeriet.

(Arkivfoto, Børsen brænder, den 16. april, kl. 08:40.)