Over 100 motorcykler og MCere med rygmærker på Christiansborg Slotsplads


KØBENHAVN:
Demonstrationen Bedre Vilkår for Børn, der er arrangeret af Loud n Proud MC og Børns Vilkår – samt Christianias 53-års-fødselsdag – finder sted på Christiansborg Slotsplads midt på eftermiddagen søndag.

Der er over 100 motorcykler og MCere med forskellige rygmærker på læderveste på Christiansborg Slotsplads.

Der holder taler om børns vilkår – og politiet med indsatsleder er fremme.

MC Einar optræder også.

Der er flere hundrede demonstranter.

Børns Vilkår skriver dette om demonstrationen på sin facebook-side:
-Vi skal sikre anbragte børn og unges rettigheder – også når de bliver voksne. Det er budskabet når motorcykelklubben Loud N Proud MC sætter kursen mod Christiansborg på søndag.

Demonstrationen skal få politikerne til at fastholde fokus på anbragte børns vilkår i Danmark. Det bakker vi i Børns Vilkår naturligvis op om.

-Det er vigtigt for Børns Vilkår at bakke op om demonstrationen, fordi vi har et håb. Håbet om en fremtid, hvor ingen skal leve med offentligt omsorgssvigt. Håbet om, at deres – og vores – krav om retfærdighed vil blive hørt og taget alvorligt. Det kæmper vi hver dag for – og i dag er vi stolte over at gøre det sammen med bikerne og alle dem, der kommer og bakker op, siger Ingrid Hartelius Dall, Politisk Chef i Børns Vilkår.

Præsident for Loud N Proud MC, Bjørn Christiansen kæmper bl.a. for, at der bliver oprettet et erstatningsnævn – som Børns Vilkår også tidligere har foreslået, så sager om overtrædelse af anbragte børns rettigheder kan blive behandlet grundigt, men samtidig på en for ofrene skånsom måde.

Børns Vilkår har hjulpet mere end 800 mennesker, der ønsker erstatning med at få vurderet deres sag – og erstatningssager for tidligere anbragte er stadig et fokusområde for os.

-Jeg når nok ikke at investere i en Harley til på søndag, men vi støtter op, fordi vi kører mod det samme mål: retfærdighed for dem, der er blevet svigtet. Vi er ikke med for sjov – det er alvor, men vi vil gerne tage den tur sammen med samme beslutsomhed som bikerne, når de rammer vejen, slutter Ingrid Hartelius Dall.

Demonstrationen finder sted søndag d. 22. september – det starter på Lyngby Torv kl. 11.00 – med afgang kl. 13. Demonstrationen rammer efter planen Christianborgs Slotsplads kl. 14. Kom og støt op.

Billeder og video er fra stedet.