Mette F. præsenterer nye ministre på slotspladsen


DANMARK:
Regeringsrokade:
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede de nye ministre på Amalienborg Slotsplads kort efter kl. 11.

Statsministeriet skriver bl.a. dette i en pressemeddelelse herom:
-Folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen udnævnes til minister for et nyoprettet Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.
Skatteminister Jeppe Bruus fritages for stillingen som skatteminister og udnævnes til minister for et nyoprettet Ministerium for Grøn Trepart. Folketingsmedlem Rasmus Stoklund udnævnes til skatteminister.
Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre fritages for stillingen som digitaliseringsminister og minister for ligestilling. Marie Bjerre udnævnes til europaminister. Europaministeren vil blive betjent af Udenrigsministeriet.
Særlig rådgiver Caroline Stage Olsen udnævnes til minister for digitalisering. Samtidig overføres ligestillingsområdet til Miljøministeriet, således at miljøminister Magnus Heunicke fremover benævnes miljøminister og minister for ligestilling.

Overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen udnævnes til social- og boligminister. Betegnelsen for Social-, Bolig- og Ældreministeriet ændres til Social- og Boligministeriet, idet der samtidig oprettes et selvstændigt Ældreministerium.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hans Majestæt Kongen kl. 11.00.