43-årig mand skuddræbt i København – 42-årig kvinde også skudt – 1 anholdt


KØBENHAVN:
—–
Opdatering, lørdag:
Københavns Politi på X kl. 13:45:
-Det kan nu oplyses, at vi som følge af en omfattende efterforskning har anholdt en formodet gerningsmand til skyderiet begået på Nørrebro torsdag d. 8. august. Manden er dansk statsborger og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ca. kl. 15.
-Han vil blive fremstillet i donmervagten i Københavns Byret og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre. Vi har ikke yderlige til sagen.

—–

Opdatering, fredag formiddag:
Gerningsmanden efterlyses fortsat af politiet med dette signalement:
-mørk i huden og klædt i mørkt tøj. Han cyklede fra stedet.

—–

En 43-årig dansk mand er blevet skuddræbt på Nørrebro i København sidst på eftermiddagen torsdag.
En 42-årig kvinde er også blevet skudt ved samme sted og på samme tidspunkt.

Politiet er torsdag aften talstærkt til stede, ved Hellig Kors Kirke på Indre Nørrebro, med kommandostade (KST), flere politihunde og kriminalteknikere. Herunder er mindst en kriminaltekniker set iført blå dragt.

Desuden er Retsmedicinsk Institut (RI) til stede.

Der søges grundigt med hunde, og der er flere markeringer på jorden. Der er særdeles mange politikøretøjer, af mange typer, fremme.

Der sikres spor i sporsikringspose.

Det afspærrede område er meget stort omkring Hellig Kors Kirke og området omkring kirken.

Københavns Politi skrev dette på X kl. 17:43:
-Vi er i øjeblikket massivt til stede i området omkring Hans Tavsens Gade efter anmeldelse om skyderi. To personer er ramt skud. Vi opdaterer, når vi har yderligere.

Københavns Politi skrev desuden dette på X kl. 19:47:
-En 43-årig mand er død efter skyderiet på Hans Tavsens Gade. En 42-årig kvinde er kørt på hospitalet til behandling, og hun meldes uden for livsfare.
-Vidner har set en formodet gerningsmand, der beskrives som mørk i huden og klædt i mørkt tøj. Han cyklede fra stedet via Griffenfeldsgade. Vi opfordrer vidner, der har oplysninger i sagen, til at ringe 1-1-4 eller opsøge politiet på stedet.

Kl. 19:51 skrev politiet:
-De nærmeste pårørende er underrettet.

Københavns Politi opdaterer på X kl. 20:21:
-Vi vil have øget tilstedeværelse på Nørrebro omkring Hans Tavsens Gade i løbet af aftenen. Blandt andet vil nærpolitiet have cyklende patruljer i området. Hvis du har brug for at tale med politiet, så tag fat i os.

I TV 2 Kosmopols app kan man bl.a. læse følgende yderligere detaljer:
-Derudover blev en 42-årig kvinde også ramt af skud. Hun er uden for livsfare. Politiet formoder, at hun blot var forbipasserende og dermed et tilfældigt offer.
Begge personer er danske statsborgere.
-Politiet fik anmeldelsen klokken 17.15 torsdag.

Ekstra Bladet skriver mange detaljer om dræbte, bl.a. at dræbte selv tidligere er dømt for drab. Ekstra Bladet omtaler de nærmere detaljer.