18-årig mand skudt foran smykkebutik på Frederiksberg – Grundlovsforhør i sagen


FREDERIKSBERG:
—–
Opdatering, den 12. september:
Københavns Politi på X kl. 10:51:
-Tre mænd på 16, 24 og 27 år – alle danske statsborgere – fremstilles kl. ca. 12 i Retten på Frb. De er sigtet for våbenbesiddelse i sagen, hvor en 17-årig svensker er sigtet for at have affyret skud ind i en smykkeforretning på Falkoner Allé.
-De tre mænd er sigtet for at have besiddet og overdraget en skarpladt pistol til den 17-årige. Der vil blive begæret lukkede døre under grundlovsforhøret.

Københavns Politis anklagere på X kl. 14:44:
-De tre mænd er efter grundlovsforhøret blevet varetægtsfængslet i 11 dage.

—–

Opdatering, tirsdag formiddag:
Københavns Politi skriver dette på X kl. 09:12:
-Vi fremstiller kl. cirka 11.30 en 17-årig svensk dreng i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Han er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet på Falkoner Allé i går.
-Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret, og derfor har vi ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

—–

Københavns Politi opdaterer på X kl. 21:20:
-Vi er fortsat til stede ved gerningsstedet på Falkoner Alle, men metrostationen kan igen benyttes ligesom afspærringen er indskrænket til området omkring krydset Falkoner Allé, Christian Winthersvej.
-Den forurettede, en 18-årig mand, er uden for livsfare og de pårørende er underrettet. Som følge af efterforskningen har vi anholdt en formodet gerningsmand. Vi forventer at fremstille denne i grundlovsforhør i morgen. Vi har ikke yderligere til sagen for nu.
-På baggrund af hændelsen vil vi i morgen være til stede i området med en tryghedsskabende indsats. Hvis du har lyst til en snak, er du meget velkommen til at kontakte os derude.

—–

En mand er blevet ramt af skud foran smykkebutikken CALISTO på Falkoner Alle på Frederiksberg – lige ved Frederiksberg Centret og Frederiksberg St.

Politiet er talstærkt til stede.
Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) er også til stede.

Politihunde søger i området.

Københavns Politi skrev dette på X kl. 18:16:
-Vi er i øjeblikket massivt til stede ved krydset Falkoner Allé, Christian Winthersvej grundet anmeldelse om skyderi. En person er ramt af skud og er kørt på hospitalet til behandling af sine skader.
-I forbindelse med vores arbejde på stedet, er Falkoner Allé afspærret fra Howitzvej til Nyelandsvej, ligesom Frederiksberg metrostation ikke kan benyttes. Tidshorisont ukendt. Vi opdaterer her på siden, når vi har nyt i sagen.

TV 2 skriver bl.a. dette:
-En mand er ifølge Københavns Politi blevet ramt af skud i et kryds ved Falkoner Allé i København.
Det fortæller vicepolitiinspektør Lasse Michelsen til TV 2.
– Hans tilstand er stabil, og han er uden for livsfare.
Politiet bekræfter overfor TV 2, at manden blevet ramt foran en guldsmedebutik.

B.T. skriver bl.a.:
-Personen er uden for livsfare og i stabil tilstand, oplyser Københavns Politi til Ritzau kort før klokken 20.

(Billeder og video fra ved gerningsstedet fra mandag aften.)