To livredderposter smadret i nat i Dronningmølle


DRONNINGMØLLE: Ukendte gerningsmænd har natten til tirsdag hærget samtlige livredderposter på Dronningmølle Strand.

Lågerne for ruderne er blevet åbnet, og herefter er samtlige ruder er blevet knust med stenkast, og alt i livredderposten er rodet og væltet rundt med store skader til følge.

Den ene post har fået en tagluge revet af, og den er ikke fundet i området. Gasblus, ladere til udstyr og mange andre ting er ødelagte i større eller mindre grad.

Der er endnu ikke en liste over hvad og hvor meget der er stjålet fra livredderposterne, men gerningsmændene har trods alt ikke smadret eller stjålet hjertestarterne fra skurene.

Det omfattende hærværk har betydet at der pt ikke er nogen livreddere på Dronningmølle Strand, da skurene er ubrugelige.

Skurene kan ikke repareres på stedet, og skal derfor fjernes med en kranbil i løbet af onsdag. Her vil der kunne placeres et nyt skur – men der kommer ikke til at være to livredderposter på stranden resten af sæsonen, da der kun står et skur i reserve.

Det betyder pt. at der kun vil være een livredderpost frem til sommerferiens afslutning, hvilket er et sikkerhedsproblem på stedet.

– Ligeledes vil den ødelagte livredderbåd betyde meget i forbindelse med redningsaktioner på vandet, og kan i sidste ende betyde risiko for liv, oplyser Chef for livredningstjenesten, John Mogensen til Local Eyes.