Manden fra Korsør podcasten: Foredrag i Tårnborg Forsamlingshus


Det var til næsten fyldte lokaler, at folkene bag podcasten “Manden fra Korsør” onsdag aften gæstede Tårnborg Forsamlingshus i Svenstrup ved Korsør.

Podcasten som laves af Jesper Vestergaard og Sanne Fahnøe handler om sagen mod en nu 33-årig mand fra Korsør som er tiltalt for blandt andet drabet på Emilie Meng i 2016, et overfald på en efterskoleelev i Sorø i 2022, samt for langvarig frihedsberøvelse, voldtægt, vold og drabsforsøg mod en 13-årig pige fra Kirkerup i 2023.

Det var under eftersøgningen af den 13-årige pige i 2023 at politiet kom på sporet af den nu 33-årige mand som boede i Svenstrup lidt uden for Korsør og det var på netop denne adresse at man fandt den 13-årige pige i live efter 27 timers intens efterforskning, og hvor den dengang 32-årige mand blev anholdt.

Retssagen mod ham kører i disse dage ved Retten i Næstved og det er netop denne retssag at podcasten dækker med et afsnit efter hver retsdag i sagen, og som ifølge Carsten Lysdahl som er Chef Redaktør ved Sjællandske Medier, skulle være lyttet til af godt 1,6 millioner mennesker.

I forbindelse med udkommelsen af podcasten, valgte Tårnborg Forsamlingshus at indbyde holdet bag til et foredrag om arbejdet med podcasten, som de selvfølgelig ydmygt takkede ja til.

Jesper Vestergaard og Sanne Fahnøe fra podcasten har udtalt overfor LocalEyes, at dette foredrag dog ville blive en lidt anden udgave end normalt, af hensynet til de pårørende til både ofre og den tiltalte, da det er netop fra dette lokalområdet at sagen startede i 2016 og samme område hvor manden boede da han blev anholdt.

Foredraget var derfor mest målrettet selve arbejdet med at dække en sag som denne, og hvilke hensyn og overvejelser man som journalist gør sig i dækningen af så alvorlig en sag, men uden at komme for meget ind på ofrene og den tiltalte.

Et andet mål med foredraget, var dog også at give de lokale mulighed for at stille spørgsmål omkring sagen og podcasten, som flere da også benyttede muligheden for, så det endte med at blive svært at holde tidsplanen, da interessen for sagen er så stor, hvilket også ses under retsdagene ved Retten i Næstved hvor rigtig mange private møder op for at følge sagen.

Foredraget endte derfor med at blive noget af en succes og hvor næsten alle pladserne var besat kort efter offentliggørelsen af arrangementet.

Holdet bag podcasten var selv rigtig godt tilfredse med arrangementet, særligt da de selv fik muligheden for at møde den lokalbefolkning, som nu i flere år har været berørte af sagen om drabet på Emilie Meng i 2016, og som også skabte en vis utryghed særligt for unge kvinder i byen, som mærkes selv den dag i dag.

– jeg synes det var et godt arrangement, som Tårnborg Forsamlingshus havde stablet på benene. Det var interessant at møde de lokale i Korsør og Svenstrup, og tydeligt, at mange fortsat er meget berørt af sagen. Det var også tydeligt, at der fortsat hersker en stor undren omkring politiets håndtering af hele sagskomplekset, og et stort behov for at få sat punktum i sagen. Det siger Jesper Vestergaard til LocalEyes.dk efter foredraget onsdag aften.

I morgen sættes Retten til endnu en dag i retssagen, som fortsat kommer til af handle om drabet på Emilie Meng, hvor vi skal høre vidneforklaringer fra blandt andet venner og bekendte til den tiltalte.

Vi skal dog også høre forklaringen fra en politiansat, som var den betjent der i sidste uge blev nævnt for retten, da han skulle have begået en alvorlig fejl i undersøgelserne ved Regnemarks Bakke hvor Emilie Meng blev fundet dræbt, idet han uden handsker og andet udstyr, angiveligt fik rørt ved og tømt den pose som blev fundet nær liget, hvori hendes tøj og ejendele befandt sig.

Det var en anden politiansat som fortalte det under sin forklaring for retten i sidste uge, men som endnu er uklart, om hvorvidt det har konsekvenser for bevisførelsen, og det er netop fejl som disse begået af politiet, som podcasten også lægger meget vægt på.

Du kan som altid følge vores livedækning fra retssagen her på LocalEyes.dk hvor en ny liveblog bliver lagt ud om morgen på retsdagene.

/Lasse Antonsen – LocalEyes/