I retten for Mette F.-overfald


FREDERIKSBERG:
—–
Opdatering, 7. august:
Ekstra Bladet skriver bl.a.:
-En 39-årig polsk mand er dømt for at have overfaldet statsminister Mette Frederiksen, mens hun kom gående hen over Kultorvet i København.

—–

Opdatering, 22. juli:
-Jeg har besluttet, at jeg ikke vil bede anklagemyndigheden om at indkalde statsministeren som vidne, skriver forsvarer Henrik Karl Nielsen bl.a. i en mail til Ritzau, skriver Ritzau bl.a. mandag, ifølge Ekstra Bladet.

—–

Opdatering, 3. juli:
TV 2 skriver bl.a. dette onsdag aften:
-Den polske mand, der onsdag er blevet tiltalt for at have udøvet vold mod statsminister Mette Frederiksen (S), har besluttet frivilligt at lade varetægtsfængslingen fortsætte. Det oplyser specialanklager Line Steffensen i en sms til TV 2. Derfor er torsdagens retsmøde om en eventuelt forlængelse af varetægtsfængslingen aflyst.
—–
Københavns Politi på X kl. 15:00:
-Grundlovsforhøret af den 39 årige mand, der blev anholdt som følge af episoden på Kultorvet igår er slut. Han blev varetægtsfængslet frem til den 20 juni.
-Det er på nuværende tidspunkt ikke vores styrende hypotese at hændelse var politisk motiveret. Vi har ikke yderligere bemærkninger eller kommentar til sagen.

—–

Opdatering, kl. 14:50:
Ekstra Bladet opdaterer:
-Dommer fængsler mand frem til 20. juni i sagen om et slag mod Mette Frederiksen. Han var fuld og påvirket ved episoden.

—–

Politiet er talstærkt til stede foran Retten på Frederiksberg.

En 39-årig mand fremstilles – efter overfald på statsministeren – i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Den 39-årige mand nægter sig skyldig i sagen.

(Billeder og video fra foran Retten på Frederiksberg, den 8. juni 2024.)