Interview: Fan brækkede anklen og måtte syes med 4 sting efter vild anholdelse til Derby


KØBENHAVN:
Local Eyes har i dag talt med den fan, der blev anholdt af politiet på Serridslevvej i mandags kl. 17:10, efter derbyet imellem FCK og Brøndby i Parken.

– Jeg blev bidt af en politihund, og måtte efterfølgende syes med 4 sting, siger fanen til Local Eyes.

– Og så brækkede jeg min ankel under anholdelsen. Jeg havde oplevelsen af, at det var politiets håndtering af mig, der medførte, at anklen brækkede.

– Jeg mener ikke, at jeg er skyldig i noget. Jeg var blot til stede for at kigge, fordi jeg var nysgerrig.
– Jeg var på vej væk, da jeg pludselig blev bidt af politihunden. Det gjorde meget, meget ondt.
– Og lige pludselig blev jeg anholdt, siger fanen, der også siger, at han aldrig tidligere er blevet anholdt for noget. Han siger, at han blev taget med på politistationen, visiteret og placeret i et lille rum med en madras. Og at han blev løsladt efter nogle timer – uden oplevelsen af, at have fået en konkret sigtelse.

– Jeg var inde for at se kampen. Jeg holder mest af FCK, men jeg er på ingen måde hardcore fan, siger han.

Han siger også til Local Eyes, at han er tømrer, og at han nu må være sygemeldt i mindst 6 uger efter Derby-dagen.

Fanen oplyser til Local Eyes, at han vil klage til Den Uafhængige Politimyndighed.

Fanens identitet er Local Eyes bekendt, men han ønsker ikke at få sit navn på hjemmesiden, hvilket vi respekterer i den konkrete sammenhæng.

Local Eyes har modtaget dokumentation – i form af kopi af fanens journal fra Bispebjerg Akutmodtagelse – for 4 bidsår i højre baglår, der er syet med 4 sting, samt for fraktur i venstre fodled (i daglig tale: brækket ankel), der skal behandles/aflastes over 6 uger. Disse oplysninger er bragt her med fanens samtykke.

Til Ekstra Bladet har Københavns Politi givet disse bemærkninger til anholdelsen, ifølge Ekstra Bladet onsdag:
– Vi kan bekræfte, at en person blev anholdt efter kampen, og at han i forbindelse med anholdelsen blev bidt af en patruljehund. Generelt har vi ikke mulighed for at oplyse sigtelser mod navngivne personer.

Man har altid mulighed for at klage over politiet, også over hundebid. I behandlingen af klagen vil det blandt andet blive vurderet, om hunden er blevet anvendt i overensstemmelse med retningslinjerne, og om klageren har ret til erstatning, siger Københavns Politi til Ekstra Bladet.

(Alle billeder og videoen er af den omtalte anholdelse.)