Internt opgør: Her bliver 22-årig mand skudt


Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker fortsat et skyderi i Herning, hvor en 22-årig mand onsdag blev ramt af skud.

Politiet efterforsker drabsforsøget som et internt opgør

En 22-årig mand fra Herning blev onsdag aften ramt af skud i det centrale Herning. Mandens tilstand er stabil, men fortsat kritisk.

"Det er vores formodning, at der er tale om et internt opgør mellem fire personer. Vi har ikke at gøre med et tilfældigt overfald", siger Hans Roost politiinspektør og leder af Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Skyderiet foregik lidt efter klokken 18 foran superkiosken på Gl. Landevej i Herning.

Videoovervågningen fra stedet viser, de fire personers opgør inde i superkiosken og umiddelbart udenfor.

"Det er vores opfattelse, at de fire personer opsøger hinanden med det formål at have et opgør. At opgøret er foregået i Superkiosken på Gl. Landevej, mener vi er tilfældigt", siger lederen af Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt- og Vestjyllands Politi har siden været til stede på og omkring Gl. Landevej i det centrale Herning, hvor efterforskerne blandt andet har arbejdet på gerningsstedsundersøgelse med hundepatruljer og kriminalteknikere.

Den 22-årige mand, der i øjeblikket er indlagt på hospitalet, vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør in absentia, hvor han er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med opgøret.

Undersøgelser og efterforskning i Herning fortsætter i dag.

"Efterforskningen er naturligvis centreret om at identificere og anholde de resterende tre personer. Det er vi godt i gang med. Vi opfordrer de tre personer til selv at melde sig til politiet i en fart", siger politiinspektør Hans Roost.

Midt- og Vestjyllands Politi beder fortsat vidner, som kan have set noget, ringe 114.