27-årig mand alvorligt skadet efter knivstikkeri ved moskeen på Dortheavej lørdag


KØBENHAVN:
Opdatering, søndag:
TV 2 skriver, at de to drenge på 15 år og 17 år er blevet varetægtsfængslet i ti dage efter et grundlovsforhør søndag eftermiddag.

—–

Opdatering, søndag middag:
B.T. skriver søndag, at forurettede er en 27-årig mand.
– Ifølge sigtelsen skal offeret adskillige gange være blevet stukket i hoved, hals og krop, hvorved han var tæt på at afgå ved døden, skriver B.T.

B.T. skriver desuden bl.a. følgende søndag:
– Allerede i de sene aftentimer lørdag blev en 61-årig mand fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, og søndag er det så de to teenagedrenge på 15 og 17 år, der en efter en tager plads i Dommervagten.

Den 17-årige nægter sig skyldig.

—–

Opdatering, lørdag aften:
Københavns Politi skriver dette på X kl. 19:13:
– Afslutningsvist kan det oplyses, at en anholdt vil blive fremstillet i grundlovsforhør i aften. Yderlige to anholdte vil blive fremstillet i morgen formiddag. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

—–

Tidlig lørdag morgen blev en mand stukket ned ved en moské.

Det skete på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet oplyser, at manden er uden for livsfare, men stadig modtager behandling.

Offeret blev fundet udenfor moskéen, og politiet mener også, at knivstikkeriet har relation til selve moskéen, lyder det fra vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lasse Michelsen til Ritzau.

11 personer er ført ud i DNA-dragter, og kørt bort i politikøretøjer. 1 person er ført ud på en båre, til en ambulance. Politiet har været talstærkt til stede med Central Efterforskningsleder (CE), politihunde, NKC (Nationalt Kriminalteknisk Center) og andre kriminalteknikere samt efterforskere med flere. Ring 2 var afspærret omkring Dortheavej i over fem timer fra omkring gerningstidspunktet omkring kl. kvart i fem.

Kl. 06:47 skrev Københavns Politi følgende på X:
– Vi er i øjeblikket massivt til stede ved moskéen på Dortheavej, hvor vi efterforsker en personfarlig hændelse. En person er tilskadekommen og er bragt til behandling for sine skader.

Kl. 08:22 skrev Københavns Politi følgende på X:
– Vi kan nu oplyse, at der er tale om en knivstikkeri. Den tilskadekomne modtager stadig behandling, men er uden for livsfare. Vi kommer til at fortsat at arbejde på stedet nogle timer endnu.

Kl. 08:30:
– I forbindelse med efterforskningen er flere personer truffet på stedet. Det skal nu afklares, hvorvidt de har relation til sagen ved videre afhøringer og undersøgelser.