Anklager: LTFer har advokat-kæreste der er skyldig i stillingsmisbrug


Arkivfoto, anklager Søren Harbo

Opdatering, 7. februar:
Den tiltalte kvinde blev frifundet af Retten på Frederiksberg den 6. februar.
—–

FREDERIKSBERG:
Ekstra Bladet skriver torsdag blandt andet, at LTF-veteranen Stefan Gaardboe Danielsen og hans forlovede, en yngre advokatfuldmægtig, var løbende i kontakt, da bandemedlemmet i 2019 afsonede en fængselsdom. Han var også på udgang til hendes adresse.

Det kunne Retten på Frederiksberg – ifølge Ekstra Bladet torsdag – onsdag formiddag konstatere, da anklager Søren Harbo afspillede et lille udpluk af de fire år gamle samtaler mellem kæresteparret i en sag, hvor kvinden nu er på anklagebænken.

Advokatwatch skrev den 16. marts 2022 blandt andet, at kvinden er tiltalt for at have misbrugt sin stilling som advokatfuldmægtig og at have videregivet fortrolige oplysninger. Hun nægter sig skyldig.
Anklagen går – ifølge Advokatwatch den 16. marts 2022 – blandt andet på, at hun skal have medvirket til, at hendes forlovede, der afsonede i Enner Mark Fængsel i Horsens, fik kontakt til en mand, der sad varetægtsfængslet i København og var underlagt besøgs- og brevkontrol.

Den 31. marts 2022 efterlyste Nordjyllands Politi Stefan Gaardboe Danielsen for drabsforsøg.
Der eksisterer ikke offentligt tilgængelige oplysninger om, at Stefan Gaardboe Danielsen efterfølgende skulle være kommet i dansk politis varetægt.

Kvinden arbejder ikke længere som advokatfuldmægtig.
Kvinden nægter sig fortsat skyldig.

(Arkivfoto, anklager Søren Harbo i Slutterigade i København, den 7. september 2022.)
(Arkivfoto, Retten på Frederiksberg, den 10. januar 2024.)