Pernille Vermund skifter til Liberal Alliance: Vanopslagh ude med lang udmelding


Arkivfoto

DANMARK:
Pernille Vermund er blevet medlem af Liberal Alliances folketingsgruppe, efter at hun forlod Nye Borgerlige den 10. januar.

Alex Vanopslagh (partileder, LA) skriver kl. 19:31 følgende lange udmelding på X:
"Det er en god dag for Liberal Alliance – og en god dag for det borgerlige Danmark.

Jeg kan nemlig byde Pernille Vermund velkommen som nyt folketingsmedlem i Liberal Alliance. Jeg er overbevist om, at hun bliver en gevinst for partiet.

Det er jeg sikker på, da jeg kender Pernille rigtig godt. Vi har igennem flere år haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde som partilederkolleger og gennem tidens løb haft mange gode og fortrolige samtaler.

Jeg kender Pernille som en utrolig dygtig kommunikatør, der er godt nede i den politiske substans, og som indædt kæmper for at gøre Danmark til et mere liberalt land med gode og sunde borgerlige værdier.

Jeg rakte allerede sidste år ud til Pernille for at tale om, hvorvidt det ikke ville være bedre for det borgerlige Danmark, at vi koncentrerede og samlede kræfter – eksempelvis ved at hun kom til Liberal Alliance.

Sidenhen besluttede Pernille og Nye Borgerliges hovedbestyrelse sig for, at det ville være bedst, hvis Nye Borgerlige blev opløst – og jeg har naturligvis haft mange og lange samtaler med Pernille siden da.

Pernille Vermund anno 2024 passer rigtig godt ind i Liberal Alliance.

Jeg er til gengæld ikke sikker på, at Pernille Vermund anno 2015 eller 2019 ville have passet ind i Liberal Alliance.

Det er dog meget tydeligt, at Pernille Vermund har rykket sig de seneste år. Hun er i dag stadig lige så borgerlig, som hun altid har været, men hun er i stil og kommunikation en anden i år 2024. Hun fremstår mindre firkantet og langt mere nuanceret på en række områder. Hun tog f.eks. sidste år et opgør med de ufravigelige krav som leder i Nye Borgerlige og har generelt slået en ny tone an, hvilket hun uddyber i et interview med Berlingske her til aften (se link i kommentarfelt).

Gennem mine mange samtaler med Pernille på det seneste, er jeg blevet overbevist om, at vi deler politiske værdier og visioner, samt at hun kan agere en fantastisk holdspiller på lige fod med de andre folketingsmedlemmer.

Pernille Vermund står i dag 100 procent inde for Liberal Alliances politik, værdier og kultur, og hun er helt indforstået med, at hun som ny i en politisk folketingsgruppe skal arbejde sig op. Det glæder hun sig til, og det gør jeg også.

Jeg glæder mig til samarbejde og til at se Pernille knokle videre i Liberal Alliances farver. Der er masser af arbejde, som udestår. Vi skal i gang med at gøre liberale holdninger endnu mere populære, så vi kan ændre Danmark i en god og borgerlig retning.".

(Arkivfoto, Pernille Vermund foran København H den første dag i valgkampen, den 5. oktober 2022.)