Stort narkolaboratorium stormet i Kokkedal

Nordsjællands Politi var mandag tilstede i Jellerød Have i Kokkedal, hvor man undersøgte en mistanke om, at der blev fremstillet narkotika i et skur i en have. Det lignede på flere måder, den kendte krimiserie Braking Bad.

Nordsjællands Politi fik assistance af Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab, enheden for farlige materialer (hazmat) samt Region Hovedstadens akutberedskab.

– Der er umiddelbart ingen fare for de omkringboende. Vi henstiller til, at man giver folkene i området arbejdsro, respekterer afspærringer og retter sig efter de ansvisninger man får, lød det fra Nordsjællands Politi på X.

Synet af adskillige politibetjente, ambulance, læge og Beredskabsstyrelsens folk i beskyttelsesdragter skabte nogen utryghed for flere beboere i området.

Det store sikkerheds frembud var dog udelukkende af hensyn til sikkerheden for det indsatte personale, i forbindelse med håndtering af de mange kemikalier der blev fundet på stedet.

I forbindelse med politiets undersøgelse af mistanken om narkotikafremstilling på adressen i Jellerød Have blev blev en 47-årig mand anholdt og sigtet for fremstilling af narkotika.

Præcist hvilken narko der blev fundet er endnu ikke oplyst, men ud fra de mange kemikalier at dømme kan der bla. være tale om amfetamin – og i værste fald Fentanyl.

Ved afslutningen af indsatsen ved 18-tiden blev der fjernet mindst ni stk 200 l tromler, samt mindst fire tromler på ca. 50 liter og div mindre bøtter, poser, papirer og ikke mindst kemisk udstyr som kobler, slanger, stativer, brændere, vægte samt sprøjter – hvor sidstnævnte bruges i fremstillingen af de kemiske stoffer.

Nordsjællands Politi var ved 18-tiden færdige med undersøgelserne af adressen, formentlig kan den 47-årige mand se frem til en fremstilling i grundlovsforhør.

Han er – ifølge lokale kilder – kendt af politiet for ulovlig fremstilling af fyrværkeri for ca. 20-25 år siden samt for narkobesiddelse indenfor de sidste to år, hvor hans hjem også blev grundigt ransaget.