Dom i Dragør Fort-drabssagen: Bandidos-rocker knivstak afdøde René Carstensen


Arkivfoto

STORKØBENHAVN:
—–
Opdatering, 9. april:
Den 29-årige Mike Meng Wonsild og den jævnaldrende Lavdrim Ajeti er tirsdag eftermiddag begge idømt 13 års fængsel for at slå 54-årige René Carstensen ihjel med syv knivstik, ifølge Ekstra Bladet.

De tager betænkningstid vedrørende anke, ifølge Ekstra Bladet.

—–

Fem mænd i aldersgruppen 29-57 år sad fredag anklaget ved Københavns Byret – på 2. retsdag – i forbindelse med drabssagen om de dødelige knivstik på 54-årige René Carstensen, der var driftsbestyrer på Dragør Fort. Den 22. januar 2023 blev René Carstensen stukket ihjel på Dragør Fort.

To 29-årige medlemmer af Bandidos er tiltalt for selve drabet, hvoraf den ene har erkendt at have stukket med kniv i nødværge. Den anden har erkendt, at han begik grov vold mod René den aften, skriver Ekstra Bladet fredag.

En 57-årig erhvervsmand er tiltalt for at anstifte overfaldet, og et 50-årigt eksmedlem af Bandidos og den 51-årige Bandidos-boss Peter 'Pit' Rosenbeg er tiltalt for medvirken til grov vold ved at have ansporet de to yngre rockere til at afstraffe offeret, skriver Ekstra Bladet fredag.

Ifølge tiltalen mod mændene var det den 57-årige erhvervsmand, der ønskede, at René Carstensen skulle afstraffes i forbindelse med en lokal strid, og han pressede angiveligt på i flere måneder for at få det til at ske, skriver Ekstra Bladet desuden fredag.

(Arkivfoto, blomster m.m. på Dragør Fort den 8. februar 2023.)