Amager: Lille pige død efter påkørsel af varevogn – Fører sigtet for påvirket kørsel og uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder


KØBENHAVN:
—–
Opdatering, den 9. februar 2024:
Politiet omtalte, den 4. december 2023, den dræbte pige som en 4-årig pige. I dag omtaler politiet den dræbte pige som en 3-årig pige.
—–
En kun 4-årig pige er på tragisk vis afgået ved døden – efter påkørsel af en varevogn på Hessensgade, tæt på Holmbladsgade på Amager, sidst på eftermiddagen tirsdag.

Hun blev hastet på Rigshospitalet i en ambulance med flere politibiler som escorte, og en medfølgende brandmand – men hendes liv stod desværre ikke til at redde.

Varevognens fører er anholdt – sigtet for kørsel i påvirket tilstand, samt uagtsomt manddrab. Føreren skal i dommervagten onsdag.

En bilinspektør i gul jakke arbejdede efterfølgende omkring varevognen, og indsatsleder politi og mange betjente var fremme på uheldsstedet.

Varevognen blev sikret af politiet, og kørt bort på et fejeblad.

Københavns Politi skrev tirsdag kl. 21:34 følgende på X:
– I færdselsuheldet på Holmbladsgade med dødelig udgang har vi anholdt og sigtet en person for kørsel i påvirket tilstand samt uagtsomt manddrab. Pågældende bliver fremstillet i dommervagten i morgen.

NKC (Nationalt Kriminalteknisk Center) arbejdede også på uheldsstedet – se mere herfra i det næste opslag.

Opdatering:
Onsdag er en 29-årig mand blevet varetægtsfængslet for trafikdrab.
Det skriver B.T., som var til stede ved grundlovsforhøret.

Manden er blevet sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.
– Jeg finder, der er en særlig bestyrket mistanke om, at du har påkørt pigen, der er blevet dræbt, lyder det ifølge TV 2 fra dommeren, da den sigtede mand bliver varetægtsfængslet.

Den 29-årige skulle ligeledes angiveligt have forsøgt, at stikke af fra ulykkesstedet ifølge flere vidner. Den 29-årige kørte væk fra uheldsstedet uden at standse, ifølge flere vidner.

Den 29-årige havde været påvirket af THC, ifølge sigtelsen.

Pigen havde tirsdag været i ledsagelse med sin far, der havde forsøgt at redde pigens liv.