To drabsforsøg i SuperBrugsen på Nørrebrogade i København den 27. januar 2023 – Flere LTFere kendt skyldige


KØBENHAVN:
—–
Opdatering, 25. marts 2024:
Københavns Politi har kl. 16:48 udsendt en pressemeddelelse med denne tekst:
– Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

Københavns Byret har netop afsagt dom i en sag om to drabsforsøg begået i et supermarked på Nørrebrogade den 27. januar 2023. De syv unge mænd i alderen 17 – 21 år er idømt mellem 8 måneder og 14 års fængsel.

Fem af de tiltalte blev dømt for drabsforsøg på en, i dag, 23-årig inde i supermarkedet. De fire af dem blev idømt 12 års fængsel. Den ene af de fem – en 21-årig – blev desuden dømt for et yderligere drabsforsøg på en tilfældig kunde. Han fik 14 års fængsel.

De to sidste blev ikke dømt for drabsforsøg men i stedet for forsøg på grov vold mod den 23-årige og blev idømt hhv. 8 og 10 måneders fængsel.

Overfaldet fandt sted i en periode med en række knivstikkerier i området omkring Nørrebro og Nordvest. Kort efter var der også en skudepisode på Nørrebro. Det var således politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at der på tidspunktet var en voldelig konflikt mellem to kriminelle grupperinger fra de nævnte områder.

Alle syv blev derfor også dømt efter § 81a, da drabsforsøget og forsøget på grov vold på den 23-årige var egnet at fremkalde en konflikt mellem bandegrupperinger.

De tiltalte er også idømt et forbud mod at færdes og opholde sig i to områder på henholdsvis Nørrebro og Amager i hhv. tre og otte år.

Retten valgte ikke at følge anklagemyndigheden påstand om frakendelse af dansk statsborgerskab og udvisning.

Én af de tiltalte ankede på stedet, mens de resterende udbad sig betænkningstid.

Desuden blev de fem tiltalte, der blev dømt for drabsforsøg, fortsat varetægtsfængslet efter dom.

—–

Opdatering, 20. marts 2024:
5 personer er kendt skyldige i sagen.
—–

—–
Opdatering, 28. februar 2024:
TV 2 Kosmopol skriver bl.a. følgende:
– Den dengang 21-årige mand, der i januar sidste år blev stukket 15 gange med kniv i en SuperBrugsen-butik i København og fik hjertestop, vidnede onsdag i retssagen mod de syv mænd, der er tiltalt for drabsforsøg i sagen.
– Manden kan ikke huske ret meget fra episoden. Hverken hvad der førte til, at han efter en konfrontation med en af de tiltalte – efter at hans kammerat var blevet overfaldet – løb ind i SuperBrugsen på Nørrebrogade for at gemme sig, eller hvad der præcis foregik inde i butikken.

—–

Opdatering, 19. februar 2024:
Sagen er startet i retten i dag.

—–

Opdatering, den 18. februar 2024:
Ekstra Bladet skriver den 18. februar 2024 bl.a. følgende herom:
– Syv medlemmer af Loyal to Familia skal mandag i retten tiltalt for at jagte offer ind i Superbrugsen og for med mindst 15 knivstik at forsøge at dræbe ham under en konflikt med en anden bandegruppering.

—–

Knivstikkerier i SuperBrugsen på Nørrebrogade på Nørrebro den 27. januar 2023.

(Billeder og video fra Nørrebrogade på Nørrebro fra om aftenen den 27. januar 2023.)