Knæk Cancer: Facebook sletter opslag der skal hjælpe med at støtte indsamlingen.


Kim Guhle, stifteren af Cycling4Cancer, er dybt frustreret over Facebooks uretfærdige algoritme. Den sletter muligheden for at hjælpe indsamlingen "Knæk Cancer" maksimalt med at indsamle så mange penge som muligt, netop når "Cycling4Cancer"-begivenheden begynder på fredag.

Pressemeddelelse:

Bryder Facebook – aka META – enhver form for uskreven regel om sund fornuft og rimelig, ansvarlig ageren for en virksomhed? Det synes jeg roligt man kan spørge om i to ultra-aktuelle cases, hvor Facebook har fjernet opslag:

Therese Raabo Fischer kæmper i øjeblikket for at samle underskrifter ind til et borgerforslag, der skal sikre sorgorlov til danskere, der mister en ægtefælle eller samlever og står tilbage med ansvar for barn/børn, en stor sorg og opgaven med at finde sine ben i ny hverdag.

Kim Guhle samler, på snart 10. år, millioner af kroner ind til støtte for "Knæk Cancer" og Kræftens Bekæmpelse via initiativet Cycling4Cancer. Et event, som både talrige erhvervsfolk og kendisser har deltaget i.

Fælles for Therese og Kim er, at Facebook – altså META – har fjernet deres opslag, bla. med henvisning til, at Facebooks "teknologi har fastslået, at (Therese og Kims) opslag ikke overholder Facebooks fællesskabsregler" samt at Facebook "ikke tillader, at folk forsøger at få Synes godt om, følgere, delinger eller videovisninger på en vildledende måde."

Hvis Therese, som via det fjernede Facebook-opslag og interview i en stribe medier, har skaffet mere end 27.000 underskrifter til sit forslag, ønsker at klage over Facebooks fjernelse af hendes opslag, ja, så er det for det første stort set umuligt for Therese, at komme i kontakt med Facebook hurtigt – og hvis hun kommer i kontakt med Facebook og vil "anfægte Facebooks beslutning" om at fjerne opslaget, så kan det ske via en domstol.

Kim Guhle afvikler sit Cycling4Cancer-event i denne uge, og ugen er "slutspurten" for indsamlingen. Derfor vil Kim, naturligt nok, gerne gøre opmærksom på eventet på Facebook sammen med alle de personer, som sætter sig i sadlen ifbm Cycling4Cancer for at samle penge ind til "Knæk Cancer."

Alle de penge, som deltagerne i Cycling4Cancer "cykler ind", indsendes af bidragydere via et MobilePay-nummer, som Kim Guhle og deltagerne har synliggjort i de seneste år på Facebook UDEN, at Facebooks "teknologi" tilsyneladende havde et problem med det.

Alle de indsamlede midler går direkte og ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og Kræftens Bekæmpelse har direkte overvågning af og kontrol med MobilePay-nummeret og den tilknyttede konto. Altså er der tale om et fuldstændig transparent og ikke-kommercielt initiativ.

Nu hvor Facebook har fjernet Kims – og mange andres – opslag om Cycling4Cancer, så frygter Kim, at han ikke kan og at deltagerne ikke kan nå så langt ud med budskabet om støtte, som de plejer. Den meget sandsynlige konsekvens af det er, at Kim og deltagerne i år må "nøjes" med at samle 1,5 mio. kr. ind, mod forventet 3 mio. kr. – penge, som ellers kunne komme kræftramte til gavn.

Kim Guhle og deltagerne på Cycling4Cancer har indsamlet godt 11 mio. kr. siden initiativets start i 2014.

Christian Møller

Kommunikationsrådgiver, partner

+45 2624 0128

c@tastebuddy.dk

Tastebuddy

Linnésgade 25, 1. sal

1361 København K

www.tastebuddy.dk