Efterskolelærer rørte elevs bryst: Tænkte det var forkert

    En tidligere lærer fra Odsherreds Efterskole bekræfter, at han har befølt en 16-årig elev på brystet i november sidste år i forbindelse med en filmaften.

    Det fortæller den tidligere efterskolelærer i Retten i Holbæk fredag. Han er tiltalt for fem forhold af blufærdighedskrænkelse ved at have krænket fem elever mellem 14 og 16 år fra efterskolen i Odsherred.

    Selv om han erkender, at han i et tilfælde har rørt ved en piges bryst, og i andre tilfælde har rørt piger på maven, nægter han sig skyldig i blufærdighedskrænkelse.

    Ved en filmaften i november sidste år overnattede flere elever fra skolen i hans lærerbolig – heriblandt en 16-årig pige.

    – Jeg spørger på et tidspunkt, om jeg skal massere hende på ryggen. Det siger hun, at hun gerne vil.

    – På et tidspunkt går det op for mig, at jeg har en hånd på hendes bryst. Jeg tænker, hvad har jeg gang i? Så går jeg ned i den anden ende af huset. Jeg tænker, det er helt forkert, det her, siger læreren i retten.

    Han forklarer, at han troede, pigen sov, mens det skete, og ikke opfattede det. Derfor overvejede han, om han skulle sige det eller ej.

    Det ender dog med, at pigen selv tager kontakt til en anden lærer dagen efter og fortæller om episoden. Herefter bliver den tiltalte lærer taget ind til en samtale hos skolens rektor, Tom Hagedorn.

    – Jeg fortæller, at jeg er ked af, at jeg har svigtet i min stilling. Jeg siger op. Jeg er ude af mig selv og siger, at jeg meget gerne vil fortælle, hvor frygteligt ked af det, jeg er. Tom siger, at han synes, det er en dårlig idé, siger den tiltalte efterskolelærer.

    Ved to andre tilfælde bekræfter han, at han har rørt ved to pigers maver, mens de sov sammen med nogle andre elever i forbindelse med en overnatning på en strand i september.

    Han er også anklaget for i august at have følt på en 14-årig piges bryst uden på tøjet, mens de overnattede sammen med flere elever på en strand. Men her har han slet ikke rørt ved pigen, fortæller han.

    Ligeledes nægter han, at han i efteråret 2014 skal have opholdt sig på en 16-årig elevs værelse i omkring ti minutter og betragtet hende kun iført trusser, mens han roste hendes krop.

    I retten er det desuden kommet frem, at læreren flere gange blev taget ind til samtaler, hvor han blev bedt om ikke at røre ved eleverne.

    Der ventes dom fredag eftermiddag.

    /ritzau/