Ebola-byer sat i karantæne


    Den dødelige sygdom Ebola spreder sig fortsat i Sierra Leone, og det har nu fået landets præsident, Ernest Bai Koroma, til at indføre karantæne-områder i de byer, hvor mange indbyggere er smittet med virusset.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    Det oplyser præsidenten i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Præsidenten sætter det vestafrikanske lands sikkerhedsstyrker til at iværksætte og håndhæve karantænen, som forventes at vare mellem 60 og 90 dage.

    Præsident Koroma oplyser, at sundhedsmyndighederne vil iværksætte en “hus-til-hus-eftersøgning” af Ebola-smittede personer, så de kan blive sat i karantæne.

    Politibetjente skal derudover stå for sikkerheden for de hjælpearbejdere, der er i landet for at behandle Ebola-smittede, og hindre yderligere smitte. Den seneste tid er en række hjælpearbejdere angiveligt blevet angrebet af flere lokale borgere.

    Samtidig oplyser præsident Koroma, at han har aflyst sin planlagte tur til Washington på grund af den alvorlige sundhedssituation, Sierra Leone befinder sig i. Koroma skulle have deltaget i et topmøde mellem USA og Afrika.

    Siden marts er 1201 personer blevet smittet med Ebola i Sierra Leone og nabolandene Liberia og Guinea. 672 af dem har ifølge sundhedsorganisationen WHO mistet livet.

    Spredningen af den dødelige sygdom har fået Læger Uden Grænser til at advare mod, at Ebola-virusset er ude af kontrol.

    /ritzau/Reuters