PRM / Boligskat: Husejere i Aalborg slipper billigere i 2024

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Der er stort set ikke det, der ikke er blevet sagt og skrevet i medierne de seneste dage om de nye foreløbige ejendomsvurderinger og den kommende boligskat.

  Forvirringen og misforståelserne – og ikke mindst usikkerheden – er mange, oplever ejendomsmægler Claus Barrett, der er indehaver af fem Home-butikker i Aalborg og i alt otte nordjyske Home-butikker.

  Han har derfor taget sagen i egen hånd og ved hjælp af Homes boligskatteberegner, der både kan udregne den enkelte boligejers nuværende boligskat og den kommende skat i 2024 baseret på de nye foreløbige ejendomsvurderinger, som Vurderingsstyrelsen gjorde tilgængelig for en uges tid siden.

  På baggrund af opgørelsen, hvor han har kørt alle de huse og rækkehuse i Aalborg kommune, han i øjeblikket har til salg, gennem boligskatteberegneren, tør han godt berolige boligejerne og -køberne i Aalborg.

  • “Langt de fleste boligejere her i kommunen står til at slippe billigere i boligskat fra årsskiftet,” konkluderer Claus Barrett ud fra sin beregning.


  Den er selvfølgelig ikke dækkende men nok et meget godt udtryk for det generelle billede i Aalborg, vurderer han.

  Sparer 3.000 kr. i snit
  81 villa- og rækkehusejere slipper i snit ca. 3.000 kr. billigere i boligskat i 2024 sammenlignet med i år, viser Homes opgørelse. I alt 59 af dem skal betale mindre boligskat i det nye år – de slipper i snit ca. 5.200 kr. billigere.

  22 af de boligejere, som Claus Barrett og hans kolleger har hus til salg for, skal af med lidt højere boligskat i 2024. Knap 2.700 kr. om året.

  • “Det er så lille en stigning, at det ikke vælter et boligbudget,” vurderer han og understreger, at hvis en køber overtager huset inden årsskiftet, så beholder man den nuværende boligskat. Altså ingen stigning.

  Opgørelsen fra Home i Aalborg viser også, at den husejer, der står til den største besparelse i sin boligskat, skal af med ca. 12.000 kr. mindre til Skat i 2024. Den husejer, der har udsigt til den største stigning, ligger på godt 7.000 kr. ekstra i boligskat om året, oplyser Claus Barrett.

  Lejligheder stiger lidt
  Den lokale Home-mægler har også regnet på den kommende boligskat for de ejerlejlighedsejere, han har til salg for. Set over en bred kam stiger deres boligskat lidt – i snit med ca. 2.600 kr. for hele 2024.

  • “Det var intentionen med de nye regler, at lejlighedsejerne i de store byer skal til at betale lidt mere i skat primært af den grund, ejendommen ligger på, så det er som forventet. Og de beskedne stigninger kommer ikke til at have nogen betydning for byens lejlighedsmarked – hverken antallet af handler eller prissætning,” vurderer Claus Barrett.

  11 lejlighedsejere slipper dog billigere i boligskat i 2024, mens der er 58, som stiger med i snit lidt under 3.000 kr.

  Største stigning er på knap 10.000 kr. i samlet boligskattebetaling i 2024. Den lejlighedsejer i Homes opgørelse, der slipper billigst, får en årlig boligskattebesparelse på ca. 1.200 kr.

  En del misforståelser
  Claus Barrett oplever i den daglige kontakt med boligejere og -købere som sagt en del misforståelser omkring de nye foreløbige vurderinger og den kommende boligskat.

  Fx slår han fast, at boligejere, der bliver boende i deres hus eller lejlighed ikke skal betale mere i skat, som nogle ellers tror.

  • “Hvis deres skat stiger, får de en tilsvarende boligskatterabat,” forklarer den erfarne mægler.

  Blot fordi ens ejendomsvurdering stiger, betyder det ikke nødvendigvis heller ikke, at man får en højere boligskat.

  • “Hele beregningen er ændret med indførslen af de nye regler, så man kan sagtens opleve en stigning i sin ejendomsvurdering, men alligevel opnå en lavere boligskat,” forklarer Claus Barrett.

  Kontakt:

  Claus Barrett
  Indehaver, ejendomsmægler MDE
  Tlf. 40881300-email: clabar@home.dk

  Forretninger: Aalborg Vejgaard – Aalborg Hasseris – Aalborg Østerbro – Ejerlejlighedsbutikken Aalborg – Nørresundby – Nibe – Blokhus – Skive

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13726462?publisherId=5394039&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **