PRM / I år fik NORD også de unge med

  Pressemeddelelse fra Kulturværftet & Toldkammeret

   En vellykket og udvidet NORD-Nordisk Litteraturfestival blev denne weekend afholdt på Kulturværftet i Helsingør. For første gang kunne festivalens nemlig tilbyde et – NORD SPECIAL- program om fredagen, hvor 500 gymnasieelever fik fornøjelsen af at opleve litteraturkoncert med ‘Ocean Letters’ og spændende forfattersamtaler med islandske Geir Gulliksen og danske forfattere som Caspar Eric, Sebastian Lynggaard og Asta Olivia Nordenhof.

   Om lørdagen kunne et hus fuld af publikummer nyde godt af NORD’s hovedprogram, der både bød på forfattersamtaler med et bredt spænd af nordiske forfattere, filmvisning og teater af Lars Norén.

   Alt i alt fik omkring 1000 publikummer oplevelser med nordisk litteratur, da NORD-Nordisk Litteraturfestival for 8. gang fyrede op under litteraturen den tredje weekend i september.

   Lørdagens formiddagsprogram bød på store forfattere som Iben Mondrup og Tomas Espedal, der begge er aktuelle med nye romaner. Roy Jacobsen og Anders Engberg-Pedersen talte om krig, der siver ud i kunsten, mens NORD satte spotlight på bemærkelsesværdige kvindelige forfattere gennem tiden som Cora sandel og Victoria Benedictsson. Sidstnævnte med Elisabeth Åsbrinks nye bog ‘Mit store smukke had’.

   Efter frokost kunne publikum opleve et uddrag af Lars Noréns vanvidsrealistiske stykke Sandhed & Konsekvens med skuespillerne Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard, Peter Oliver-Hansen og Sarah Boberg.Helle Helle fortalte om sit spritnye roman ‘Hafni fortæller’, mens Glenn Bech gik på scenen med svensk- tjekkiske Andrzej Tichý til en snak om menneskelige og sociale forskelle og om at  gøre oprør mod klassesamfund.

   Også svenske og norske forfattere som Lina Wollf, Hilde Rød-Larsen, Ingeborg Arvola fyrede op under festivalen med emner om etniske minoriteter, voldeligt begær, grænseoverskridende adfærd og om at skrive en roman, der rejser en Metoo- debat i ens eget land.

   Tak til de nordiske forfattere og kunstnere, der besøgte festivalen i år og tak til alle publikummer, der kom NORD-Nordisk Litteraturfestival.

   Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet står bag NORD-Nordisk Litteraturfestival, som afholdes på Kulturværftet i Helsingør med besøg af forfattere fra hele Norden.

   Kontakt kommunikationsansvarlig, Hanne Lykke Andersen,

   email: haand@helsbib.dk, Tlf. 41 86 91 04

   Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13724667&publisherId=13561482&lang=da

   ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **